Sezona nije ni počela, a Arsenal je osvojio 3. trofej! Azar promašio nemoguće u finalu (VIDEO)

Tobdžije su osvojile Komjuniti Šild u duelu protiv Čelsija, pobedom od 1:0 u finalu

  • 0

Fudbaleri Arsenala osvojili su prvi trofej u novoj sezoni, pošto su u Komjuniti Šildu pobedili Čelsi sa 1:0 golom Aleksa Okslejd-Čemberlena u 24. minutu.

Pred više od 85.000 navijača na Vembliju, pobedila je ekipa Arsena Vengera, a gol odluke postigao je mladi napadač, posle sjajne minijature u kaznenom prostoru Plavaca.

On je dobio loptu iskosa sa desne strane, lepim driblinzima je izbacio iz igre čuvara, a onda sjajnim udarcem levom nogom zatresao mrežu Tiba Kurtoe.

Čelsi je u nastavku mogao do izjednačenja, ali se Eden Azar obrukao. Fabregas je u 63. minutu poslao divnu loptu do Belgijanca, koji je iz idealne šanse šutirao preko gola.

Arsenal, kao i njegov trener Arsen Venger, poslednjih godina su bili na meti šala zbog toga što godinama nisu osvojili trofej. Oni su nakon osvajanja FA kupa, koji im je i doneo igranje Komjuniti Šilda, sada i osvojili ovaj trofej.

Tako su Vengerovi igrači na najbolji mogući način najavili početak sezone. A osim trofeja u Komjuniti Šildu, oni su pre početka sezone osvojili i dva trofeja u revijalnim kup takmičenjima - Emirejts kup i

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA