TRANSFERI: Napoli doveo Albanca koji je branio dron u Beogradu, Ibra ima zeleno svetlo za Milan, ali...

Počinjemo novu nedelju sa informacijama iz sveta transfera i tračeva

  • 1

Ponedeljak, treći avgust. Završen je još jedan dan na evopskoj i svetskoj fudbalskoj pijaci.

I ovaj dan možemo nazvati zatišjem pred buru.

Sergej  Milinković-Savić konačno je zadužio opremu Lacija i pridružio se novim saigračima sa kojima će već prvi ispit imati u Šangaju u meču Superkupa Italije protiv Juventusa.

Porto je blizu dogovora sa Osvaldom, koji je u međuvremenu potpisao za urugvajskog drugoligaša, samo kako bi taj klub dobio novac od Portugalaca.

Majka napadača Barselone Pedra, izlanula se tokom šopinga i otkrila da njen sin prelazi u Mančester junajted, o čemu se spekuliše čitavo leto.

21:55 - IGUAIN ODBIO NOVI UGOVOR 

Argentinac Gonzalo Iguain siguran je za sledeću sezonu u Napoliju, ali ne želi da se zadržava u klubu više od onoga što je dogovorio kada je stigao iz Realaa 2013. godine. Napolitanci su ponudili napadaču produžetak saradnje na još godinu, što je ovaj odbio.

Iguainu ugovor sa Napolijem ističe 2018. godine.

20:55 - ČUDAN TRANSFER OSVALDA U PORTO

Problematični argentinski napadač Pablo Osvaldo ponovo menja klub. Posle šestomesečne pozajmice u Boki, fudbaler koji je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Sautemptonom, nastaviće karijeru u Portu. Ali, ovaj transfer prate neke čudne okolnosti...

Prema pisanju italijanskih medija, Osvaldo je pre dve nedelje iz samo njemu znanog razloga potpisao ugovor sa urugvajskim drugoligašem Sud Amerikom?! Time je tom klubu obezbedio određeni iznos koji će Portugalci uplatiti na ime obeštećenja za bivšeg igrača Rome, Juventusa, Intera i brojnih drugih ekipa.

19:43 - ALBANAC STIGAO U NAPOLI

Italijanski Napoli ozvaničio je saradnju sa albanskim reprezentativcem Elseidom Hisajem (21), koji je stigao iz Empolija. Fudbaler koji je bio akter prekinutog duela Srbija - Albanija u Beogradu, već je debitovao za Napolitance u prijateljskoj utakmici sa Nicom, a dan kasnije klub podno Vezuva je saopštio da je otkupio ugovor Hisaja.

19:10 - BLAN DAO IBRI ZELENO SVETLO ZA MILAN, ALI...

Zlatan Ibrahimović se duže vreme nalazi na meti Milana, a prema poslednjim informacijama koje stižu iz Pariza, ovaj transfer bi uskoro mogao i da se realizuje, Naime, Loran Blan je dao Ibri slobodu da pređe u Milan.

- Zlatan Ibrahimović je igrač pod ugovorom sa PSŽ-om još godinu dana i ovde nema posebnih indicija, ali videćemo, Tržište je još uvek otvoreno, zatvara se tek 31. avgusta. Videćemo... - bio je zagonetan Adrijano Galijani tokom razgovora sa novinarima na aerodromu.

Siniša Mihajlović ne krije da bi voleo da u svojoj ekipi ima napadača Ibrinih kvaliteta, ali taj transfer mogli da pokvare Turci. Naime, Galatasaraj i Fenerbahče su takođe zainteresovani za Ibrahimovića, i ne bi im predstavljalo problem da izdvoje ogroman novac, kako bi ga privoleli u svoje redove.

Ibrahimović je nedavno izjavio da će njegov naredni klub biti veliko iznenađenje. Pratićemo razvoj situacije, kako bismo videli na koga je mislio.

18:50 - LIVERPUL SE POJAČAVA IZ BARSELONE

Adama Traore, koji je važi za jednog od najvećih talenata Barselone, gde nastupa u drugom timu, na korak je od potpisivanja ugovora sa Liverpulom.

Sport prenosi da je 19-godišnji  krilni fudbaler na putu za Liverpul gde treba da prođe lekarske preglede.

18:33 - STARO LICE U NOVOM PREMIJERLIGAŠU

Novi Premijerligaš Bornmut blizu je realizacije transfera Maksa Gradela iz Sent Etjena, pošto je defanzivac iz Obale Slonovače prošao lekarske preglede. Gradelu je ovo povratak u klub za koji je igrao na pozajmici u sezoni 2007/2008.

18:16 - MILINKOVIĆ-SAVIĆ SLETEO U RIM

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić doputovao je u toku dana u Rim, grad u kome će nastaviti karijeru. Zlatnog srpskog omladinca na aerodromu su dočekali predstavnici Lacija, uručili mu navijački šal i poželeli mu dobrodošlicu.

17:15 - SANDERLEND DOVEO NAPADAČA

Doskorašnji fudbaler Sanderlenda Konor Vikam potpisao je petogodišnji ugovor sa Kristal Palasom, potvrdio je danas engleski klub.

- Čuo sam sjajne stvari o klubu i nadam se da mogu da dodam svoj talenat i ojačam tim. Mislim da mi je potreban novi početak. Sada sam se vratio kući i mogu da se posvetim svojoj porodici i fudbalu - rekao je novi napadač londonskog kluba.

17:05 - LESTER PAZARIO U SERIJI A 

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri bacio je oko na italijansko tržište i tamo našao defanzivca Joana Benaluana (28), dosadašnjeg defanzivca Atalante, koji je postao novi igrač Lisica. Premijerligaš je za njega izdvojio 8 miliona evra.

16:54 - ROMA SE ZALETELA

Roma je u opasnoj ofanzivi. Salah je već zadužio opremu Vučice, Džeko je na pragu Olimpika, a novo ime koje se pominje je levi bek Pari Sen Žermena Lukas Dinje (22). Njega je trener Rimljana Rudi Garsija trenirao svojevremeno u Lilu, i želi ponovo da radi sa njim. Dinje košta 15 miliona evra, pa je, za početak, opcija da ga Roma pozajmi.

15.03 - RAFAEL I DEFINITIVNO U LIONU

Fudbaler Mančester Junajteda Brazilac Rafael nalazi se blizu transfera u Lion, potvrdio je predsednik francuskog kluba Žan Mišel Olas.

- Rafael je došao u Lion. Preostale su još male sitnice da sklopimo dogovor sa Junajtedom - napisao je Olas na svom Tviter profilu.

Rafael je odlazi iz Junajteda nakon što je klub pojačao italijanski reprezentativac i bivši desni bek Torina Mateo Darmijan. On je 2008. godine prešao u Junajted iz Fluminensea, zajedno sa bratom blizancem Fabiom, a odigrao je 170 utakmica i postigao pet golova.

Za najjaču selekciju Brazila nastupio je dva puta.

14.43 - MAJKA OTKRILA DA PEDRO IDE U MANČESTER JUNAJTED

Fudbaler Barselone Pedro je velika želja Mančester junajteda, a njegova majka je izgleda najavila da će Španac upravo tamo i nastaviti karijeru.

- Pedrovi prijatelji već znaju dosta o tome. Sreo sam na njegovu majku u prodavnici nameštaja, i ona mi je rekla da Pedro ide u Englesku - rekao je Haim Lorenco, predsednik San Lorenca, prvog kluba za koji je Pedro nastupao, pre nego što je postao član Barselona na deset godina.

Pedro je za reprezentaciju Španije odigrao 51 utakmicu i postigao 16 golova.

14.13 - KANTE U LESTERU ZVANIČNO

Lester je saopštio da je njegov igrač postao Ngol Kante, koji je klub pojačao iz Kana.

Ugovor je potpisan na godinu dana sa 24-godišnjeg igrače, koji igra na poziciji centralnog veznog.

U Kanu je igrao dve sezone, imao 82 nastupa i postigao šest golova.

13.59 LUIS: IGRAO BIH U MLS

Fudbaler Pari Sen Žermena David Luiz izjavio je da bi pre kraja igračke karijere voleo da se oproba u američkoj MLS ligi.

Listu fudbalera koji su se već otišli "preko bare" čine neka od najvećih svetskih fudbalskih imena poput Andree Pirla, Stivena Džerarda, Didijera Drogbe, Rikarda Kake, Davida Vilje i Frenka Lamparda, pa bi tako i Brazilac voleo da krene njihovim stopama.

- Za pet ili šest godina MLS će biti jedna od najboljih liga na svetu. Samo pogledajte koliko se zvezda već odlučilo da karijeru nastavi u SAD i verujem da bih u nastavku karijere mogao tamo da se oprobam. Fascinatno je kako se liga razvija i stadioni su puni i na prijateljskim utakmicama - izjavio je Luiz za američki magazin GQ.

12.47 - PEPE IDE IZ REALA?

Mediji pišu da je Pepe sve bliže odluci da ode iz Reala, u koji je za 30 miliona evra 2007. godine stigao iz Porta.

Ovo je pritom poslednja godina njegovog ugovora s "kraljevima" i kako je Real zadržao Sergija Ramosa, a Rafael Varan sve bolji, Pepe bi mogao da doživi sudbinu Ikera Kasiljasa.

Osim toga, Real je nedavno doveo mladog štopera Hesusa Valjeha.

12.11 - MAKSIMOVIĆ HOĆE U NAPOLI, I TAČKA

Fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Maksimović izrazio je želju da napustio Torino i pređe u Napoli, prenosi sajt Tutomerkato.

Torino je za sada odbio ponude Milana, Fiorentine, ali i najizdašniju Napolijevu od 13 miliona evra.

Maksimović bi uskoro mogao da obuče dres Napolija jer je klub spreman da ponudi dva miliona više, što će najverovatnije naterati čelnike Torina da ga puste.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde bi podno Vezuva zarađivao dva miliona evra godišnje. Maksimović je za selekciju Srbije odigrao sedam mečeva.

11.36 -ASTORI ZVANIČNO U FIORENTINI

Italijanski fudbalski reprezentativac i doskorašnji defanzivac Kaljarija Davide Astori novi je član Fiorentine.

Astori je prošao medicinske preglede u Firenci i potpisaće višegodišnji ugovor sa novim klubom. Fiorentina će za transfer 28-godišnjeg štopera platiti klubu sa Sardinije oko šest miliona evra.

Astori među "ljubičaste" dolazi kao zamena za Stefana Savića, koji je nedavno prešao u Atletiko iz Madrida.

On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Romi, a prethodno je igrao za Kremoneze i Milan. Za reprezentaciju Italije nastupio je 10 puta i dao jedan gol.

11.05 - VENGER: NE ŽELIMO BENZEMU

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Menadžer Arsenala Arsen Venger demantovao da je klub rešen da iz madridskog Reala dovede Karima Benzemu, o čemu se dosta spekulisalo.

- Ništa se tu ne deševa, iskreno. Nemam pojma ko to potencira. Španski ili engleski mediji? Ne znam - rekao je Venger.

10.45 - DE HEA U REALU DO KRAJA NEDELJE

Španska "Marka" najavljuje kraj sage sa Davidom de Heom, koji bi do kraja sedmice trebalo da pređe u madridski Real za sumu od 40 miliona evra.

Priču je ponovo aktivirao menadžer Mančester junajteda Luj van Gal, koji nije želeo da zadržava igrača koji očigledno hoće da ide sa "Old Traforda".

10.30 - OSKAR I ISKO U JUVENTUSU? NEMOGUĆE!

Generalni direktor Juventusa Đuzepe Morata rekao je da klub nikada neće dovesti Iska iz Real Madrida i Oskara iz Čelsija.

- To su dva igrača koja nisu izvanredni, ali bi se dobro snašli u Juventusu. Nažalost, oni nisu naši igrači i mi ih nikad nećemo dovesti - rekao je Morata, i poručio da je budućnost Pola Pogbe u klubu nepredvidiva.

10.10 - ARSENAL ODJAVIO BILBAO

"Mundo Deportivo" prenosi da je Arsenal nadomak potpisivanja novog ugovora sa Načom Monrealom.

To znači da su srušene nade Atletika Bilbaa da bi mogao dovesti levog beka, jer mu je ponuđen dvogodišnji ugovor sa nedeljnom platom od malo više od 100.000 evra.

10.00 - JUVENTUS SE RASPITUJE ZA MASKERANA

Sami Kedira je doživeo povredu, pa Juventus mora da traži rešenje - i vidi ga u Havijeru Maskeranu, iskusnom fudbaleru Barselone.

"Tutosport" prenosi da bi Argentinac želeo da završi karijeru u Italiji, s obzirom da su najbolje godine karijere iza njega.

Ipak, zbog zabrane transfera koju katalonski klub ima, ne bi trebalo da Maskerano napušta "Nou Kamp" pre januara.

Transferi, tračevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    3. avgust 2015 | 19:37

    Ibra dolazi u Zvezdu.Mag Terzic vadi svog keca iiz rukava!;-);-);-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA