Tipsa podučavao najboljeg američkog juniora nedelju dana (VIDEO)

Srpski teniser učestvovao je u kampanji "Teknifibera" i trenirao sa 18-ogodišnjem Mičelom Krugerom, kome su od velike važnosti bili saveti osmog igrača sveta

  • 0

Proizvođač teniske opreme "Teknifiber" (Technifibre) pokrenuo je zanimljivu kampanju u svetu "belog" sporta, u kojoj spaja iskusne najbolje svetske tenisere i najbolje među najboljima od mladih nada.

Osmi teniser sveta Janko Tipsarević prvi je igrač ove kampanje koji je nedelju dana sparingovao sa trenutno najboljim američkim teniserom u juniorskoj konkurenciji, osamnaestogodišnjim Mičelom Krugerom.

Tokom trajanja turnira u Indijan Velsu, Tipsi je koristilo da trenira sa mladim Amerikancem, a Krugeru je bilo od neprocenjive važnosti da sasluša Jankove savete koji bi mu pomogli da napreduje, kao i da razmenjuje udarce na terenu sa njim. To je potvrdio i Krugerov trener.

- Cele nedelje ga je učio šta treba da radi igrač koji se nalazi među najboljih deset na svetu da bi se pripremio za veliki meč, što je i Mičelov cilj: da jednom bude kao i Janko. To je zapravo stožer za merenje, da bismo videli kako Mičel napreduje na treninzima koje primenjuje vrhunski teniser. Ja mogu da poplavim od priče Mičelu, ali kada Janko nešto kaže, to je verodostojno i dobija na težini - rekao je Krugerov trener Dejv Liker.

- Znam da ne želiš da promašiš i da zadržiš loptu, ali vidim da možeš mnogo da uradiš nogama kada je lopta kraća. Treba da ostaneš na lopti. Najbolji primer ti je svetski broj jedan, koji i kada mu raketa dolazi, on se spusti na zemlju bez da se vraća nazad - jedan je od saveta koji je Janko dao Mičelu na terenu.

- Dobro je videti takvog igrača koji je prošao sve potrebne faze u igri. Bio je u istoj poziciji kao i ja: dobar junior i dobro je napredovao na ATP turu, i ja se nadam da ću moći da dostignem ono što je on uspeo. Ovo je sjajno iskustvo i dosta sam naučio - kaže deset godina mlađi Amerikanac.

Njih dvojica su dosta vremena provodili i van terena, pošto su zajedno ručali i završavali obaveze na snimanjima.

- Mora sad lepo da priča o meni jer stojim pored njega - kroz smeh kaže Janko.

- Vidim mnogo prostora za napredak, što je odlično je za klinca poput Mičela. Srećan sam što želi da napreduje i da uči, ako ovako nastavi, ima veoma svetlu budućnost - rekao je Janko.

Kruger je imao i priliku i da bodri svog učitelja na turniru u Indijan Velsu, jer se na snimku vidi da je prisustvovao meču drugog kola u "kalifornijskoj pustinji", kada je Janko savladao Žila Milera iz Luksemburga 6:4, 6:2.

- Uložio sam i energiju i vreme, ali na kraju dana sam se dobro osećao što sam igrao sa takvim juniorom. Nadam se da će biti dovoljno dobar i brz da bismo se sreli na ATP turu - zaključio je učitelj Tipsarević.

Sledeća teniska mlada nada koja će imati priliku da nedelju dana uči od nekog vrhunskog tenisera biće najbolji francuski junior Armel Ransezo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA