GOTOVO JE: Bobiju zabranili da igra na Evropskom prvenstvu!

Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba

  • 26
Boban Marjanović Foto: Telegraf

Boban Marjanović definitivno propušta predstojeće Evropsko prvenstvo, i neće biti deo košarkaške reprezentacije Srbije, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

Novi igrač Sparsa je bez prvenstva ostao nakon što je novi klub hitno tražio preglede zbog izjave pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića da je u plej-of seriji Superlige centar igrao sa povređenim stopalom.

Marjanović je prošle nedelje otputovao u SAD, najpre je boravio u Los Anđelesu gde mu je zbog otoka postavljena longeta, a potom i u San Antoniju gde je obavio poslednje preglede.

>>> BOBI SE JAVLJA IZ SAN ANTONIJA: Znate li koji su mu broj dali Sparsi? (FOTO)

Košarkaški savez Srbije primio je zvanično obaveštenje od košarkaškog kluba San Antonio kojim se, pozivajući se na ugovor između FIBA i NBA, zabranjuje nastup Bobanu Marjanoviću na Evropskom prvenstvu ove godine, ističe savez u saopštenju i dodaje:

"Medicinski nalaz, koji prilažemo u originalu sa prevodom, potvrđuje dijagnoze naših lekara i lekara koji su Marjanovića pregledali u Milanu pre potpisivanje ugovora, da ne postoje nikakve frakture u levom stopalu, o čemu je bilo govora u javnosti u prethodnom periodu.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

I pored te činjenice, pozivajući se na sugestije američkih lekara, San Antonio je zabranio nastup Bobanu za našu reprezentaciju, uprkos njegovoj velikoj želji.

Uvidom u nalaze koje dostavljamo, svako može sam da se uveri koliko je takva zabrana osnovana, a koliko ne. Košarkaški savez Srbije će zvanično odgovoriti klubu i dopis proslediti FIBA kojim će izraziti svoje neslaganje sa ovakvom odlukom američkog kluba.

Uprkos tome, naši ciljevi na Evropskom prvenstvu ostaju isti i verujemo da će naši reprezentativci i stručni štab ostvariti rezultat na koji ćemo kao i uvek biti ponosni," tvrdi se u saopštenju.

Evo šta je San Antonio priložio u objašnjenju:

Sledstveno ovim nalazima, naši doktori su prepisali sledeće kriterijume za povratak na teren:

Odmor – bez delovanja, nositi Aircast „čizmu“ najmanje 3 nedelje

Bez fizičkih aktivnosti koje se odnose na nogu ili stopalo sa nacionalnim timom ovog leta

Ponoviti snimanje magnetnom rezonancom za 3-4 nedelje i tada eventualno početi sa ograničenom košarkaškom aktivnošću na terenu u granicama dozvoljenog

Obezbediti uobičajenu protetiku za patike i koristiti je svakodnevno

Obezbediti dobar laboratorijski nivo vitamina D i kalcijuma

Košarkaška reprezentacija Srbije na centarskoj poziciji ima na raspolaganju Nikolu Milutinova, Miroslava Raduljicu, Vladimira Štimca i Ognjena Kuzmića.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • džordž

    4. avgust 2015 | 15:49

    namerno ili ne, C. zvezda treba odmah da uruči otkaz veliboru radoviću..čovek koji ne koristi mozak ne zaslužuje mesto pomoćnog trenera našeg najvećeg kluba jer je prvevstveno naneo štetu Bobiju Marjanoviću..

  • Kosmajac

    4. avgust 2015 | 15:28

    Hvala Radovicu!!

  • grobar do koske

    4. avgust 2015 | 15:18

    "Bravo" za trenera KKCZ, kao i uvek "POMAZU" SRPSKOJ KOSARCI..!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA