AMERIKANCIMA NE POMAŽE NI UDOVIČIĆ: Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva posle 4 godine!

"Delfini" su u samo nekoliko prvi minuta delovali uspavano, a onda su se probudili i bez previše tenzije i napetosti savladali SAD koju sa klupe predvodi naš bivši selektor

  • 34

Srbija je posle četiri godine ponovo među najbolje četiri reprezentacije na svetu. Naši vaterpolisti su u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazanju savladali selekciju SAD 12:7 i obezbedili plasman u polufinale.

Pribojavali smo se uoči ovog duela šta će biti iz nekoliko razloga, pre svega da li je četvorodnevna pauza ostavila traga na "delfinima", ali i od Dejana Udovičića koji je selektor američke reprezentacije i poznaje u dušu srpski tim, ali ta bojazan je trajala samo do kraja prve četvrtine.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ipak, moraće srpski selektor da poradi sa svojim pulenima do polufinala na odbrani prilikom igrača više kako bi i ona bila na nivou na kome je naš napad

Pokušao je Dejan Savić da iznenadi svog kolegu i imenjaka Udovičića na drugoj strani stavljanjem Mitrovića na gol umesto standardnog Pijetlovića, ali to nije dalo rezultate, jer su mnogo bolji ulazak u meč imali Amerikanci. Naši igraču su bili nekako uspavani prva dva minuta, dok su protivnici iz dva napada postiglo dva gola.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Tek nakon toga su se osvestili "delfini" i zaigrali onako kako umeju i kako su igrali u prethodnim mečevima. Stegli smo malo odbranu izvršili pritisak na spokjne igrače SAD, a u napadu su naši centri pokazali kvalitet, pa do kraja četvrtine smo postigli 4 pogotka i potpuno preokrenuli rezultat.

Nakon toga je usledio period kada su obe selekcije tresle mrežu u svakom napadu. Mi nismo nikako uspevali da odbranimo igrača više koga su američki vaterpolisti obilato pretvarali u golova, ali smo na drugoj strani uzvaćali sjajnim kombinacijama u napadu.

Naša prednost na poziciji "sidraša" došla je do izražaja, jer su i Nikić i Duško Pijetlović bili nezaustavljivi, pa smo tako čuvali dva gola prednosti koje smo stekli još u prvoj četvrtini.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Imali smo problema sa branjenjem igrača više tokom prve polovine meča, a novi pogodak Amerikanaca početkom treće četvrtine naterao je Dejana Savića da ponovo zameni golmane i vrati Mitrovića u bazen, a baš to je dalo rezultata.

Počeli smo mnogo bolje da čitamo uplivavanja igrača SAD i branimo kada smo brojčano slabiji, a kao posledica toga došli su pogoci u napadu koji su nam doneli tri pogotka prednosti.

Kada smo došli do takve prednosti više je nismo ispuštali i posledni period je bio čisto odrađivanje posla, naša odbrana je bila još bolja nego ranije, a napad je funkcionisao kako treba. Plasman u polufinale je bio obezbeđen posle kontranapada Mandića i četiri gola prednosti do kojih smo došli.

U borbi za mesto u finalu protivnik će nam biti Italija koja je napravila poprilično iznenađenje trijumfom nad Mađarskom u četvrtfinalu, dok drugi polufinalni par čine Grčka i Hrvatska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 04.08. 2015

    4. avgust 2015 | 21:44

    Veky& Ako BOG Da Razbicemo i vas Hrvate!

  • slava

    4. avgust 2015 | 22:17

    "VELIKA SRBIJA" zgazila "MALU AMERIKU"

  • Veky

    4. avgust 2015 | 21:28

    Naguzite amere...vidimo se onda u finalu pa nek bolji pobjedi...pozzz iz Hr...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA