Turska želi EP u fudbalu 2020.

Platini daje podršku ako Istanbul izgubi trku za Olimpijske igre 2020.

  • 0

Predsednik Fudbalske federacije Turske Jildirim Demiroren izjavio je da će ta zemlja da se kandiduje za domaćina Evropskog prvenstva 2020. Šanse Turske da kao i Francuska 2016. organizuje turnir sa 24 tima umesto sadašnjih 16 značajno će da porastu ukoliko Istanbul izgubi u trci za Letnje olimpijske igre 2020.

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je nedavno da će u tom slučaju podržati fudbalsku želju Turske, koja bi tako najbolje mogla da se iskupi za skandal oko nameštanja utakmica koji je potresa.

Međunarodni olimpijski komitet odlučuje o domaćinu Igara 2020. u septembru iduće godine, a odluka o organizatoru Evropskog fudbalskog prvenstva koji mesec ranije biće doneta krajem 2013. ili početkom 2014.

Turska je bila kandidat i za organizaciju EP 2016, ali je izgubila od Francuske za jedan glas. Njene pretenzije u priređivanju velikih sportskih događaja tek treba da dosegnu vrhunac. Bila je domaćin Evropskog prvenstva u košarci 2001, kada je Jugoslavija poslednji put postala prvak, zatim i Svetskog košarkaškog prvenstva 2010, imala je trku u Formuli 1, biće domaćin završnog turnira sezone za teniserke, u Istanbulu se igra i ovogodišnji finalni turnir košarkaške Evrolige...

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA