Ðilas pisao San Antoniju: Da li će posle ovih reči Sparsi promeniti odluku?

Predsednik KSS pisao je čelnicima Sparsa u nadi da će ih ubediti da daju odobrenje Marjanoviću da nastupi na Evrobasketu

  • 2

Kao što je bilo najavljivano, Košarkaški savez Srbije uputio je javno pismo NBA ligašu San Antoniju u kojem apeluju na čelnike američkog kluba da još jednom razmotre odluku da Bobanu Marjanoviću zabrane nastup na šampionatu Evrope.

U pismu koje je potpisao predsednik Dragan Ðilas navodi se da KSS izuzetno uvažava lekare koji su pregledali Marjanovića, ali da u jednoj stvari ne mogu da se slože, s obzirom na to da je njegovo stopalo u istom stanju kao i pre dve ili tri godine.

>>> Đorđević o situaciji sa Bobijem: Sve mi je bilo jasno od starta

- Pre svega želim da istaknem da je za srpsku košarku ogromno priznanje odluka tako velikog kluba kao što je San Antonio da angažuje Bobana Marjanovića.

- Siguran sam da je Bobanov san bio da zaigra jednog dana u NBA i da mu se taj san i ostvario. Takođe sam siguran da je Bobanov san bio i da zaigra za nacionalni tim Srbije - navodi Ðilas.

Printskrin: Twiter/@MiskoRaznatovic Printskrin: Twiter/@MiskoRaznatovic

On podseća da su lekari San Antonija dali istu dijagnozu kao lekarski tim Srbije i lekari koji su pregledali Marjanovića u Milanu, uoči potpisa za NBA tim.

>>> Amerikanci žestoko izvređali Bobija Marjanovića: Da li je on za NBA? (GIF)

- Boban nema nikakve frakture kosti stopala ili bilo kakvu sličnu povredu. Ipak, postoji jedna izuzetno bitna stvar u proceni oko koje se ne slažu. Lekari koji vec godinama prate Bobana i prate njegovo zdravstveno stanje na dnevnom nivou smatraju da je stanje njegovih stopala apsolutno identicno onome od pre tri, od pre dve ili od pre jedne godine - napisao je Ðilas.

Prvi čovek KSS podseća da je Marjanović sa navedenom zdravstvenom situacijom nastupao za Crvenu zvezdu i pružao izvanredne partije, zbog kojih je i zaslužno poneo titulu MVP-ija ligaškog dela Evrolige.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kao što znate, on je pre samo pet nedelja igrao i jednu veliku revijalnu utakmicu u Beogradu, bez ikakvih problema i sigurni smo da se njegovo stanje nije pogoršalo u međuvremenu dok je pauzirao i odmarao se od košarkaških napora.

- Nadam se da se slažete sa našim mišljenjem da je takav stav apsolutno logican i argumentovan. Zato verujemo da, bez obzira na sve lekarske ocene, Marjanović može bez ikakvog straha da igra za naš nacionalni tim - ponovio je Ðilas.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik KSS je još jednom zamolio čelne ljude kluba iz Teksasa, da razmotre sve argumente i dozvole srpskom centru da nastupi na EP.

- Ne osporavamo pravo San Antonija da na osnovu ugovora NBA i FIBA ne dozvoli nastup Bobana Marjanovića za naš nacionalni tim. Mi cemo, ako to bude konačan stav, to apsolutno poštovati.

- Apelujemo da se još jednom razmotre svi argumenti koje smo dali i sagledaju mogućnosti pod kojima bi Boban ipak mogao da zaigra na Evropskom prvenstvu i pomogne Srbiji da se plasira na Olimpjske igre sledece godine - zaključio je Ðilas.

San Antonio je u utorak obavestio čelnike KSS da zbog povrede stopala Boban Marjanović, neće biti u stanju da nastupa na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje se od 5. do 20. septembra održava u Nemačkoj, Hrvatskoj, Letoniji i Francuskoj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hej-Hej

    5. avgust 2015 | 16:32

    E tako se to radi..da se tako bore i predsednici neki drugih saveza nebi otkazivali razne zvezde i zvezdice..fudbal npr..neka ne dodje bobi,ali bar su se potrudili kao i svaki put da rep bude kompletna

  • Pavle Šumadinac

    5. avgust 2015 | 17:44

    Kao političar me nervirao...! kao poslovnom čoveku i sportskom radniku... svaka čast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA