VOJVODINA PUTUJE U ČEŠKU: Novosađani mogu u Ligu Evrope

Crveno-beli saznali ime rivala koji ih čeka na poslednjem stepeniku za ulazak u LE...

  • 22

Vojvodina je saznala ime rivala u plej-ofu Lige Evrope!!! Za ulazak u grupnu fazu ovog takmičenja crveno-beli će morati, u dva meča, da eliminišu češku Viktoriju iz Plzenja.

Tako je rekao žreb u Nionu koji je Novosađane mogao da spoji i sa Atletik Bilbaom, Legijom, Steauom i Belenenseom. Svi ovi timovi su bili u skraćenom šeširu kao potencijalni rivali Lala.

Voša će prvi meč igrati 20. avgusta u Češkoj, dok je revanš sedam dana kasnije.

Printskrin: UEFA Printskrin: UEFA

Novosađanima je i pre skraćivanja grupa donekle ispunjena želja, jer ni fudbaleri ni predsednik kluba nisu želeli da se Voša sastane sa Borusijom iz Dortmunda.

- Iako je Dortmund bratski grad sa Novim Sadom, ne bih voleo da igramo sa Borusijom. Ipak su oni pre par godina igrali finale Lige šampiona - rekao je Ivanić posle meča sa Sampdorijom.

Viktorija je svakako protivnik po meri, iako su u plej-of LE stigli iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle prvog meča sa Jokanovićevim Makabijem, bili su viđeni u plej-ofu LŠ.

Pobedili su u Izraelu rezultatom 2:1, ali su u revanšu kod kuće poraženi sa 2:0. Zanimljivo, u timu imaju samo trojicu Slvaka i jednog igrača iz BIH. Svi ostali su Česi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA