NEDOSTAJU IM MEČEVI I UIGRANOST: Srpski košarkaši izgubili od Francuza!

U prvoj zvaničnoj pripremnoj utakmici igrači Saše Đorđevića su doživeli poraz od prvaka Evrope koji je bio predvođen NBA triom Parker - Batum - Gober

  • 17

Košarkaši Srbije doživeli su poraz u prvoj utakmici na turniru u Francuskoj od domaćina 78:65 na meču u kome se videlo da našem timu nedostaju mečevi u nogama, a samim time i uigranost.

Može se reći da u prvom zvaničnom pripremnom meču smo odigrali sve ukupno dobro nešto manje od dve četvrtine, čitavu prvu i delom treću i početak četvrte, dok je druga prikazala sve probleme koje naš tim ima u ovom periodu, ali ne zaboravimo da je tek početak i da do Eurobasketa ima još mesec dana, tako da ne sumnjamo da će se tokom narednog perioda naš tim uigrati.

Dobro su Đorđevićevi puleni odigrali prvu četvrtinu, iako je na startu došao do izražaja kvalitet francuske petorke u kojoj su bili sve sami NBA igrači Parker, Batum, Dijao u Gober pojačani De Koloom. Ušli su naši idmah u trku sa njima i to je bila greška, a i Batum je bio nepogrešiv u šutu iz daljine. Međutim, njihovim izlaskom sa terena i ulaskom kod nas Bjelice i nedovića vratili smo ravnotežu u meč i rezultat u egal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Usledila je potom očajna druga četvrtina naših igrača gde se videlo da im nedostaje ritam utakmica i da su tek izašli iz visinskih priprema. Promašivali su se otvoreni šutevi, pravile greške u dodavanjima, koracima, kontranapadima, došla je do izražaja i neuigranost, tako da smo imali period od devet minuta tokom kojih smo postigli samo 2 poena.

Na našu sreću ni Francuzi nisu bili nešto bolji, tek za nijansu, ali nisu uspeli da naprave neku veću razliku. Ipak to se promenilo u drugom poluvremenu, naši promašaji i loše odigrani napadi su počeli da bivaju kažnjavani lakim poenima na drugoj strani.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da nam fali uigranosti pokazala je jedna situacija tokom treće četvrtine kada smo imali kontranapad 3 na 1 posle sjajne rampe Nedovića nad Parkerom. Ali umesto da dođemo do lakih poena naši igrači su se spetljali i izgubili loptu i Gober je na drugoj strani zakucao.

Baš u tom periodu su se Francuzi potpuno razigrali i došli do prednosti od 12 razlike koju su lako održavali i čuvali sa manjim padovima do samog kraja utakmice. Mi smo imali jedan trzaj krajem trećeg i početkom poslednjeg perioda kada je taktika Đorđeviča sa dva centra davala rezultat, ali to nije trajalo dugo, jer taman kada bismo im malo prišli oni bi pojačavali ritam i terali nas na greške iz kojih su oni dolazili do lakih poena.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na kraju su priredili i mali NBA šou svojim atraktivnim potezima kojima su podigli publiku na noge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nika

    7. avgust 2015 | 19:53

    Joj koliko fali Bobi...

  • EU

    7. avgust 2015 | 21:38

    Kad je na terenu bio Gobert nasi centri, a i bekovi kad su ulazili u reket, nisu mogli da postignu kos jer ih je Gobert zaustavljao blokadama, tako da verujem da bi Marjanovic zbog visine i duzine ruku bio nas kec iz rukava na eurobasketu u eventualnom mecu sa Francuzima

  • Hehe

    7. avgust 2015 | 20:03

    Prenos?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA