Da li ste spremni? Počinje Premijer liga bez Džerarda i Lamparda, sa Srbima u borbi za vrh!

  • 0

Ljubitelji fudbala su u transu, a razlog je jednostavan - Premijer liga se vraća! Nova sezona najisplativijeg nacionalnog šampionata i među navijačima najomiljenijeg fudbalskog takmičenja je pred nama. Tokom narednih 38 kola gledaćemo uzbudljive borbe za titulu, evropska takmičenja i opstanak.

Pre svega mora se reći da će ova godina biti umnogome drukčija nego sve prethodne, jer će nedostajati legende koje su obeležile elitni rang u Engleskoj u 21. veku poput Stivena Džerarda, Frenka Lamparda, Didijea Drogbe...

Takođe ovo će biti poslednja sezona u kojoj će Premijer liga imati generalnog sponzora "Barklajs", pošto saradnja ije produžena i ističe na kraju sezone.

Klubovi sa Ostrva su ovog leta bili među najvećim trošadžijama kada su u pitanju transferi, prednjačili su Liverpul i Mančester junajted, ali su i oni klubovi od kojih to nismo oečkivali potrošili poprilično novca kako bi u nove bitke ušli sa što jačim igračkim kadrom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Titulu prvaka brani Čelsi koji ove godine nije previše menjao u svom timu, pa su tako otišli veterani i legende kluba Petr Čeh i Didije Drogba, a na njihovo mesto došli Asmir Begović i Radamel Falkao. Srpski dvojac Nemanja Matić i Branislav Ivanović će i ove godine biti glavne poluge u mašineriji Žozea Murinja.

Vicešampion iz prethodne sezone Mančester Siti nije dovodio previše igrača kao što su nas navikli prethodnih godina, ali zato jesu i ovog leta rekorderi od svih engleskih klubova prilikom pojedinačnog transfera, pošto su Rahima Sterlinga platili 62.500.000 evra, a pored njega došao je i Fabijan Delf iz Aston Vile.

Luj van Gal je prethodne sezone uspeo koliko toliko da povrati Mančester junajted na pravi kolosek i sa dodatno pojačanim timom mnogi smatraju da će "đavoli" biti glavni konkurenti za šampionski pehar. Pojačanja kao što su Švajnštajger, Šnajderlin, Darmijan i Depaj to garantuju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Liverpul je bio najveći trošadžija ovog leta, mada su za razliku od prethodnog čini se sada mnogo bolje odredili šta im je potrebno u timu i naučili na svojim greškama. Doveli su Kristijana Bentekea koji bi morao da donese efikasnost u napadu, a u tu svrhu je stigao i Roberto Firmino, pa se navijači "crvenih" s pravom nadaju mnogo boljoj sezoni od prethodne.

Arsen Venger je po svom starom dobrom običaju ponovo bio poprilična škrtica, iako Arsenalu ne manjka šampionskih ambicija, pa je tako došao samo golman Petr Čeh.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Od ostalih ekipa dolično su se pojačali Sautempton gde je došao Đordi Klasi, zatim Njukasl koji sa novim trenerom Stivom Meklarenom i pojačanjima u likovima Aleksandra Mitrovića, Čansela M'Bembe, Georginija Vajnalduma ističe ozbiljnu kandidaturu za sam vrh tabele, kao i Lester i Aston Vila.

Ipak, prelazni rok još nije završen, a upravo će prvih nekoliko kola pokazati kome su potrebna pojačanja, ko je pogrešio, a ko je napravio prave poteze.

Novi članovi Premijer lige su Norič, Votford i debitant Bornmaut.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Podsetimo da će Srbija u novoj sezoni imati 7 predstavnika u najjačoj ligi sveta. Ivanović i Matić su glavne poluge u Čelsiju, Dušan Tadić bi trebalo da se posle oporavka od povrede konačno vrati u formu u Sautemptonu koja ga je krasila u prvoj polovini prethodne sezone, Aleksandar Kolarov će posle mnogo spekulacija ipak špartati levom stranom Mančester Sitija.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Lazar Marković će morati da se potrudi da dobije mnogoveću priliku u Liverpulu i opravda očekivanja navijača koja su ove sezone velika. Aleksandar Mitrović predvodiće napad Njukasla, ali njemu predstoji period adaptacije na ostrvski stil igre, tako da ćemo videti kako će se snaći, dok će Miloš Veljković čekati da dobije šansu u Totenhemu.

Premijer liga, 1. kolo:

Subota

Mančester junajted - Totenhem 13.45

Bornmaut - Aston Vila 16.00

Norič - Kristal palas 16.00

Lester - Sanderlend 16.00

Everton - Votford 16.00

Čelsi - Svonsi 18.30

Nedelja

Njukasl - Sautempton 14.30

Arsenal - Vest Hem 14.30

Stouk - Liverpul 17.00

Ponedeljak

VBA - Mančester Siti 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA