Sa ovih 12 igrača Zvezda počinje pripreme: Iznenadiće vas neka imena na Radonjićevom spisku!

Crveno-beli u ponedeljak pale motore, a trener je sada objavio koje igrače očekuje na prvom okupljanju

  • 13

Crvena zvezda počinje pripreme za novu sezonu u ponedeljak, a trener Dejan Radonjić je objavio spisak igrača koji će se pojaviti na pregledima u specijalizovanoj ordinaciji "Vita Maksima".

Naravno, na spisku od 12 imena nema onih igrača koji su sa seniorskim nacionalnim timovima svojih zemalja, ali su zato tu igrači koji su prethodne godine igrali u FMP-u i predstavljaju budućnost kluba što su pokazali i igranjem za mlađe kategorije reprezentacije ovog leta.

Na spisku se nalaze sledeći igrači: Branko Lazić, Stefan Jović, Marko Tejić, Nikola Rebić, Đorđe Kaplanović, Nikola Čvorović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Dragan Apić, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević i Brano Đukanović, dok se očekuje da im se 17. avgusta priključe i Aleksa Radanov, Boriša Simanić i David Miladinović koji su dobili nešto duži odmor.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ovaj spisak nije nikakvo iznenađenje. Kao što smo i najavili, na startu priprema će biti značajan broj mladih igrača kojima ćemo posvetiti veliku pažnju. Želja je da im pružimo priliku da se nametnu, ali i da ih navikavamo na sistem rada u prvom timu. Cilj je da iz godine u godinu iz sopstvenog pogona promovišemo što je moguće više prvotimaca – počinje priču trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Nova sezona Zvezdi donosi mnogo izazova i puno utakmica. Trener Dejan Radonjić kao i do sada najavljuje veliki rad.

- Prošle sezone smo odigrali čak 80 utakmica, imali smo zgusnut raspored koji je bio dodatno opterećen čestim i dugim putovanjima. Ekipa je sve to dobro podnosila pre svega zahvaljujući odličnom radu tokom pripremnog perioda gde je napravljena kvalitetna baza. To će nam biti prioritet u narednom periodu – naglašava Radonjić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda je u odnosu na tim iz prošle godine ostala bez četvorice nosilaca igre Marjanovića, Vilijamsa, Dženkinsa i Kalinića, a u dosadašnjem delu prelaznog roka pojačala se centrom Sofoklisom Skorcanitisom.

- On je prepoznao da je Crvena zvezda prava sredina za njega i klub u kome može dalje da napreduje što na neki način predstavlja i priznanje za naš rad. Nimalo slučajno, jer Boban Marjanović je kao član najbolje petorke Evrolige potpisao ugovor sa San Antoniom, Nikola Kalinić je napravio najveći transfer u istoriji Crvene zvezde i pojačao Fenerbahče – kratko je zastao Radonjić i potom dodao:

- Intezivno radimo na skautiranju velikog broja igrača i nadam se da ćemo u narednom periodu angažovati igrače koji će nam omogućiti da imamo konkurentan tim u svim takmičenjima - zaključio je Radonjić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA