Ono kada poželiš da nisi ni igrao: Istorijski početak Premijer lige, Junajted srušio Pevce (VIDEO)

Đavoli na svom terenu savladali Totenhem rezultatom 1:0

  • 0
Foto: AP/Tanjg Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nova sezona Premijer lige počela je rekordom - prvim autogolom u istoriji otvaranja ovog takmičenja. Tragičar je desni bek Totenhema Kajli Voker koji je matirao saigrača Vorma i pomogao Mančester junajtedu da pobedom krenuo u juriš na titulu - 1:0 (0:0).

Samo, teško će sa ovakvim timom moći da pariraju Čelsiju, Arsenalu i Mančester Sitiju. Iako su pobedili, Crveni đavoli nisu oduševili svoje navijače na Old Trafordu, ali i šire.

>>> Da li ste spremni? Počinje Premijer liga bez Džerarda i Lamparda, sa Srbima u borbi za vrh!

Prvi šut u okvir gola uputili su na isteku sata igre kada je Ešli Jang traljavo pokušao da savlada Vorma. S druge strane, Totenhem je mogao barem dva gola da postigne.

Prvi već u 8. minutu kada je Eriksen lobovao Romera sa sedam metara, ali je lopta preletela tik iznad prečke. Argentinski golman je zamenio među stativama Davida de Heu koji psihički nije spreman da igra. Naravno, tišti ga sve vezano za transfer u Real Madrid.

Nije Romero preterano pokazao da bi mogao da bude Junajtedova ''jedinica'' ove sezone, ali je sjajno intervenisao u 89. minutu. Verovatno i sprečio gol koji bi bio upisan pored Eriksenovog imena.

Junajted je meč počeo sa četvoricom debitanata. U prvih 11 našli su se Romero, Darmian, Šniderlin i Depaj, dok je Švajnštajger šansu dobio sredinom drugog poluvremena. I upisao je žuti karton.

Prava goleada viđena je na meču Lestera i Sanderlenda. Domaći tim je vodio sa 3:0 i 4:1, ali je Flečer uspeo da smanji na delimično pristojnih 4:2 za Lisice. Zanimljivo, prvi gol za Sanderlend delo je Džermejna Defoa koji je tako nastavio trend još od 2001/02 da u svakoj sezoni postigne barem po jedan gol.

Sjajan meč odigrali su i Everton i Votford. Povratnik u Premijer ligu je vodio u dva navrata, ali su Karamele preko Barklija i Konea uspele da upišu prvi ovosezonski bod.

Premijer liga:

Subota:

Mančester junajted – Totenhem 1:0

(Voker 22 ag)

Bornmut – Aston Vila 0:1

(Gestede 72)

Norič – Kristal Palas 1:3

(Redmond 69 - Zaha 39, Delanej 49, Kabaj 90+)

Lester Siti – Sanderlend 4:2

(Vardi 11, Mahri 18, 25, Olbrajton 66 - Defo 60, Flečer 71)

Everton – Votford 2:2

(Barkli 76, Kone 86 - Lejun 14, Igalo 83)

Čelsi – Svonsi 18.30

Nedelja:

Njukasl – Sautempton 14.30

14.30 Arsenal – Vest Hem 14.30

17.00 Stouk – Liverpul 17.00

Ponedeljak:

VBA – Mančester Siti 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA