SRBIJA VLADA SVETOM: Srpska vaterpolo oluja oduvala Hrvate! (FOTO) (VIDEO)

Pre manje od dva meseca, u finalu sa istim rivalom osvojili smo Svetsku ligu, tako da je Srbija pokazala da je najveća vaterpolo sila, jer smo sada i aktuelni evropski i svetski prvaci

Vaterpolisti Srbije su svetski šampioniiii! U finalu prvenstva u Kazanju trebalo je da bude veliki derbi sa izuzetno kvalitetnom reprezentacijom Hrvatske, izabranici Dejana Savića potpuno nadigrali "barakude" i prigrabili novu titulu!

Srbija - Hrvatska 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0)

>>> SVI NA DOČEK: Srbijo, pozdravite zlatne vaterpoliste u nedelju u 20 časova!

>>> KOLINDA MEŠA POLITIKU I SPORT: Srećno vaterpolistima u danima kad slavimo pobedu!

Po peti put, Srbija se penje na krov sveta, i to prvi put od 2009. i titule u Rimu.

Pre manje od dva meseca, u finalu sa istim rivalom osvojili smo Svetsku ligu, tako da je Srbija pokazala da je najveća vaterpolo sila, jer smo sada i aktuelni evropski i svetski prvaci!

Najefikasniji je bio Andrija Prlainović sa tri gola, a mreže su tresli Aleksić i Ćuk po dva puta, a jednom Mandić, Mitrović, Duško Pijetlović, Filipović. Na drugoj strani najbolji je bio Sukno sa dva gola.

Agresivno su krenuli Hrvati - poveli su preko Obradovića i Petkovića, a onda su Srbi odlučili da zaigraju kako oni znaju.

Seriju od 5:0 koja je trajala pune dve četvrtine započeo je Prlainović, pa Mandić, opet Prlainović, Ćuk, i za kraj poluvremena efektan gol postiže najbolji vaterpolsita sveta Filipović.

Ispostavilo se da je druga četvrtina bila ključna - ekipu kakva je Hrvatska sveli smo na svega dva postignuta gola za poluvreme. Njihovi centri su bili odsečeni, udvajani, a u napadu su ređali promašaje!

Baš kao i protiv Italije, u našoj igri je sve bilo PERFEKTNO!

OVO SU SVETSKI ŠAMPIONI:

Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Randjelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Nikola Aleksić, Aleksa Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Radoje

    8. avgust 2015 | 22:05

    Kolinda sestro...lagani trening...

  • Еуклид

    8. avgust 2015 | 20:27

    Сећам се једног меча, кад су наши играчи играли под невиђеном тензијом јер је организација утакмице била веома лоша. И поред невиђеног дивљаштва и примитивизма које су испољили тзв.навијачи(заборавио сам ко то беше, али је било у Словенији ЕП), златни делфини су показали сву своју спортску снагу и умеће којом су победили хулиганизам и примитивизам, али и јаког противника(сетићу се ко беше). Сада ће ваљда имати пристојне услове за игру, јер вероватно неће у Казању бити ти и такви дивљаци. Срећно мајстори!

  • Mikica

    8. avgust 2015 | 22:03

    Bravo majstori'Kakva satisfakcija!Pregazili smo ih!Zlato bre za Srbe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA