San Antonio pregazio Lejkerse, sjajna igra Pekovića

U košgeterskom obračunu Pirsa i Entonija u Njujorku, uspešniji je bio Pirs, ali je Boston poražen od domaćih Niksa

  • 0

Lejkersi ne mogu da vežu dve pobede nad velikim rivalima, makar dok u timu nemaju Kobija Brajanta. "Jezerdžije" su na svom parketu položile oružje pred raspoloženim i izuzetno motivisanim San Antonio Sparsima, koji su u Stejpls centru utišali Džeka Nikolsona i ostalu holivudsku družinu - 112:91.

Sparsi su tako prekinuli neugodan niz od tri uzastopna poraza od Lejkersa u ligi, a utakmicu je prelomila ubitačna serija "mamuza" sredinom druge deonice 24:4, kada su se odlepili na 16 razlike - 63:47. Najbolji u pobedničkom timu bio je Toni Parker sa 29 poena i 13 asistencija, Tim Dankan je podsetio na stare dane sa 19 poena, šut za dva 9/14, i osam skokova, dok je Manu Đinobili kao šesti igrač tima ubacio 15 poena, uz šest skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani, kod Lejkersa se istakao sve bolji centar Endrju Bajnam sa 21 poenom i sedam uhvaćenih lopti, a Pau Gasol i Met Barns postigli su po 16 poena.

Sjajne partije nastavio je da pruža Nikola Peković. Crnogorski gorostas je u porazu Minesote od Memfisa na domaćem parketu (84:91) imao dabl-dabl učinak od 16 poena i 11 skokova. Polovičan je bio za dva poena (6/12), dok je u statistiku uneo i po jedno dodavanje i blokadu. HUan Hose Barea predvodio je Vulfse sa 28 poena, koliko je u pobedničkom timu ubacio Rudi Gej.

Odličan meč viđen je u Medison Skver Gardenu gde je Njujork savladao Boston Seltikse 118:100. Niksi su bili izuzetno raspucani u susretu sa "keltima", naročito se to odnosi na prvo poluvreme u kojem su postigli čak 72 poena, od čega 40 u drugoj četvrtini! Bio je to i revolveraški obračun Karmela Entonija i najboljeg strelca gostiju Pola Pirsa. Pirs je na kraju bio uspešniji u tom dvoboju, postigao je 43 poena naspram 35 Mela Entonija, ali su Niksi imali čak četvoricu igrača sa preko 20 poena. Osim Entonija, Stiv Novak i Džej-Ar Smit postigli su po 25, dok je Tajson Čendler imao učinak od 20 poena. Treba reći da je Entoni stigao do tribl-dabla, jer je imao i 12 skokova i 10 dodavanja.

Pola Pirsa je u Boston pratio Kevin Garnet sa 20 poena i pet skokova, dok je Ejveri Bredli ubacio 17 koševa. Radžon Rondo imao je po 13 poena i asistencija.

Rezultati:

Filadelfija - Indijana 97:102

Detroit - Klivlend 116:77

Minesota - Memfis 84:91

Njujork - Boston 118:100

LA Lejkers - San Antonio 91:112

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA