Romario prolupao: Ma kakav Mesi, najbolji smo Pele, Maradona i ja!

"Brazil nema kvalitet da osvoji SP, da sutra počinje Mundijal ne bi prošao prvu fazu takmičenja", skeptičan je nekada najbolji fudbaler sveta

  • 0

Legendarni brazilski fudbaler Romario (46) izjavio je da se sigurno nalazi među trojicom najboljih fudbalera svih vremena, kao i da je bolji od argentinske zvezde Lionela Mesija. Romario je još jednom iskoristio priliku i da kritikuje organizatore Svetskog prvenstva u zemlji kafe i sambe 2014. godine, rekavši da će taj šampionat biti potpuni promašaj, kao i da reprezentacija Brazila nema kvalitet da osvoji titulu na domaćem terenu.

- Mesi je dobar igrač, ali ja sam među Top tri. To znači - Pele, Dijego Maradona i ja, a toj listi mogao bih da priključim još Zinedina Zidana - poručio je Romario.

On je isprozivao selektora brazilskog nacionalnog tima Mana Menezesa, rekavši da on ne treba da vodi ekipu na Olimpijskim igrama u Londonu, već da je to posao za Neja Franka.

- Brazil je pod pritiskom da osvoji turnir u Londonu, jer mu jedino to zlato nedostaje. Nema dovoljno vremena za stvaranje tima i uigravanje za London. Kada je u pitanju predstojeće Svetsko prvenstvo u našoj zemlji, mislim da Brazil nema kvaliteta da osvoji titulu. Šta više, da sutra počinje Mundijal Brazil ne bi prošao prvu fazu takmičenja - bez dlake na jeziku je nekada najbolji fudbaler planete.

Romario, koji je predvodio Brazil do titule prvaka sveta 1994. u SAD-u, istakao je da bi na kormilu nacionalne reprezentacije voleo da vidi bivšeg selektora Južne Afrike, sada trenera Flamenga Žoela Santanu, ukoliko Menezes dobije otkaz.

- Santana je najbolji trener sa kojim sam radio - rekao je Romario.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA