Najtrofejniji srpski vaterpolista: Olimpijske igre su kruna naše karijere i za to nam je potreban maksimum!

Slobodan Nikić je osvajanjem zlata na Svetskom prvenstvu u Kazanju postao najtrofejniji srpski vaterpolista u istoriji

  • 2

Najbolje srpske vaterpoliste, osvajače svetskog zlata u Kazanju dočekali su predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ali i nekoliko hiljada navijača ispred Narodne skupštine.

>>> RASPLAKALE CELU NACIJU: Poslušajte Bože pravde u izvođenju srpskih devojčica na dočeku (VIDEO)

>>> HILJADE LJUDI NA DOČEKU VATERPOLISTA: Srbija pozdravila svetske šampione! (FOTO) (VIDEO)

Član zlatnog tima Slobodan Nikić još jednom je ponovio kako je reprezentacija imala sjajnu hemiju i kako je uspela da na još jednom teškom turniru dođe do trijumfa.

- Finalna utakmica bila je sjajna, kao i čitav turnir, ne pamtim da je neka ekipa odigrala ovako na Svetskom šampionatu. Opet bih istakao veliku slogu u celom timu i odličnu atmosferu. Odigrali smo pre svega sjajnu odbranu i mislim da kada bi imali priliku još pet puta da odigramo sa svim protivnicima, da ne bi niko mogao da nas pobedi-  rekao je Tanjugu Nikić prilikom svečanog prijema u Domu Narodne skupštine.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

On se potom osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Beograd, i najavio da će reprezentacija pokušati da nastavi sa vrhunskim rezultatima.

- Mi ćemo se potruditi, ali daleko od toga da će biti lako, jer nas već za pet meseci očekuje prvenstvo Evrope u Beogradu. Svi će očekivati da nastavimo sa osvajanjem zlatnih medalja, i mi ćemo se potruditi. Potom nas očekuje "kruna" ove generacije Rio de Žaneiro. Po meni, Olimpijske igre su najznačajnije takmičenje u našim karijerama i za to treba da se koncentrišemo i da se spremimo maksimalno - kazao je sjajni as Galatasaraja izrazivši nadu da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti na okupu.

- Selektor nam je već najavio da ćemo se okupljati jednom mesečno tokom sezone, da bismo bili u kontaktu i da bi se polako spremali za najbitnija takmičenja - rekao je Nikić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na pitanje da li mu je takmičenje u Svetskoj ligi bilo teže od šampionata u Kazanju, izjavio je da je Svetska liga u Bergamu bila veće iskušenje.

- U Bergamu je možda bilo teže, jer smo za šest dana odigrali šest utakmica, a na Svetskom prvenstvu šest za 16 dana, tako da je mnogo lakše tempirati formu kada igrate svaki drugi, treći dan. U Bergamu je bilo jako teško jer je svaka utakmica bila veoma zahtevna - zaključio je Nikić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Еуклид

    10. avgust 2015 | 13:06

    Ако будете играли као на СП, узећете и ту круну, и испунити и своје и наше жеље.

  • Vojko Race

    10. avgust 2015 | 13:57

    Najtroferniji srpski vaterpolisti u istoriji su Dragan Andric I Igor Milanovic sa po dve zlatne olimpijske medalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA