TERZIĆ: Navijači su bili za to da Zvezda igra treću ligu!

Generalni direktor u tehničkom mandatu otkrio da je u klubu zarađivao 1.200 evra

  • 91

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da sebi zamera najviše to što zvezdaškoj javnosti nije prezentovano u kakvoj situaciji je klub bio pre nego što je on stigao u klub prošlog leta.

On je, gostujući u Jutarnjem programu televizije "N1" istakao da je tada i predstavnicima navijača da su bankrot i takmičenje u trećoj ligi predstavljeni kao realne opcije za spas kluba.

- Žao mi je što zvezdaškoj javnosti nije predstavljeno u kakvoj je situaciji klub zaista bio. Navijačima je prezentovano sve, da je klub pred bankrotom, i kao prva opcija bio je UPPR, kao i prelazak u treću ligu, kao Glazgov Rendžers. Navijači su i na to bili spremni, samo da očistimo klub od dugova - rekao je Terzić.

- Smanjili smo dug sa 52 na 42 miliona evra, sa jasnim akcionim planom da isti smanjimo do kraja decembra na ispod 35 miliona - dodao je generalni direktor kluba u tehničkom mandatu.

- Trebalo je da predstavimo jasnije, i da kažemo da ćemo prve sezone biti šesti, da rasprodamo igrače i igramo sa Zvezdinom decom. A mi smo bili drugi. Naredne sezone je cilj trebalo da budemo među prve tri ekipe, pa tek u trećoj godini da idemo na titulu - naglasio je Terzić.

Na pitanje da li se na kraju ispostavil oda navijači vode klubove, nekadašnji predsednik FSS je rekao:

- Delije su najbolje organizovana navijača grupa, koja ima i veliku društvenu moć. To je kritična masa koja može da pokrene mnoge stvari. Delije nesporno vole Crvenu zvezdu. Ali misle da kad zauzmu stav, da mora da bude ispoštovan. To nije dobro jer njih vode emocije, a kad te vode emocije ne možeš da budeš racionalan.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Na pitanje da li je primao platu u Zvezdi, odgovorio je:

- Jesam, moja plata je bila 1.200 evra, s tim da prvih šest meseci nisam ni primao, već uplaćivao na račun omladinske škole. Živeo sam od starih zaliha, što bi rekli moji prijatelji, otkopavao sam pomalo ono to sam zakopavao.

Voditeljka je insistirala na tome da Terzić kaže koliko je novca pozajmico Zvezdi:

- Ima u klupskoj evidenciji. Što bih vam rekao? Samo će se spekulisati odakle Terziću novac da ga pozajmi.

Usledilo je pitanje otkud premiranja za pobedu nad Voždovcem.

- Imam bogate prijatelje. Govore mi da treba da ostavim Zvezdu u što boljem stanju. I želim da svojim naslednicima ostavim stabilnu Zvezdu, koja će biti prva na tabeli, da pobedi na derbiju 11. septembra...

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

O spekulacijama da je premijer Srbije Aleksandar Vučić navodno rekao da diže ruke od crveno-belih u smislu organizacione i finansijske pomoći, voditeljka je upitala da li je Zvezda bila državni projekat:

- Crvena zvezda, od kad postoji, državni je projekat. Kada je ona stabilna, stabilno je i društvo. Uvek je država pomagala, a veliki broj navijača navija za Zvezdu. Ako je 70 odsto građana srećno kada Zvezda u nedelju pobedu, postoji društvena opravdanost ulaganja u klub.

Srbija i dalje govori o nameštanju mečeva, najviše nakon meča OFK Beograd - Crvena zvezda (2:6). Terzič tvrdi da nije ulazio u svlačionicu na poluvremenu utakmcie na Vračaru.

- Podsetiću da je 1986. celo poslednje kolo bilo poništeno. Posle 10 godina sve presude su pale i nije bilo dokaza. Svi su dali iskaze da je sve bilo regularno. Sumnja se u sve u Srbiji, pa i u Partizanovih šest titula zaredom. Ja lično ne strahujem, pozivam sve organe, policiju i tužilaštvo, da istraže sve.

Privatizacija je jedino rešenje za klubove?

- Kada sam 22. januara 2005. godine postavljen za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, prva tačka u mom razvojnom programu bila je privatizacija klubova. Deset godina je prošlo, ništa nije urađeno. Mi iz klubova možemo da iniciramo, da lobiramo, ali država sve to treba da sprovede.

Terzić smatra da sa menadžerima ne treba ulaziti u rat.

- To su gluposti. Zna se koja su pravila FIFA. Nijedan ugovor nije validan (na relaciji klub - fudbaler) bez agenta. Kod nas se zbog raznih pisanja menadžeri predstavljaju u negativnom kontekstu, ali oni su pravni zastupnici i postoje da igrači ne bi bili izigrani - dodao je Terzić, a na pitanje u kakvom je odnosu sa Falijem Ramadanijem odgovorio je:

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

- U odličnom. Davno je prevazišao okvire Srbije, i on je jedan od najuspešnijih agenata u Evropi. Ako treba da mu zameramo na albanskom poreklu, onda 'ajde da mu zameramo - ironično je dodao.

Na neka pitanja, Terzić je odgovorio prethodno uzdahnuvši duboko. Na temu je došao i odnos i prepucavanja sa predsednikom FSS, Tomislavom Karadžićem.

- Statut je takav da je predsednika FSS nemoguće smeniti, jako je teško sprovesti tu proceduru. On je prvi čovek i komanda odgovornosti za sve dobro i sve loše urađeno.

O odnosu sa Partizanom...

- Miljan Miljanić je dobro jednom rekao, a to je da u fudbalu nema neprijatelja, već protivnika.Treba da bude korektan odnos, ali nekad zbog dnevno političkih interesa neko iskoči kao Vučelić.

Za kraj, Terzić je najavio da će i posle Zvezde raditi u fudbalu.

- Sa svojih 49 godina, kažem da samo u fudbalu mogu da radim.

CZ logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    10. avgust 2015 | 10:14

    Evo jos jednog dokaza ko je bio drzavni projekat i ko ce ostati drzavni projekat. Ovo je jos jedan dokaz da se Zvezda na silu gura ne bi li postala prvak drzave i zadovoljila deo naroda. Sramota!!!

  • Zoks

    10. avgust 2015 | 13:06

    Da ima pravde i zakona odavno bi ti Terziću trebao da si u zatvoru. Ali ovo je Srbija pa si čak i "doktorirao"Sram te bilo ako imaš obraza, a nemaš. lnače navijam za našu Zvezdu kao i ostalih 70% Srba. A Partizanu i Voši od srca želim da udju u ligu šampiona i ligu Evrope.

  • Bimboje

    10. avgust 2015 | 10:58

    Mnogo si se ti rasprichao, ajde sad pakuj kofere pa na vrata. Probaj u ofk da se raspakujes, ako ti dozvole da predjesh kapiju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA