Amerikanci izbacili iz reprezentacije najvećeg favorita za zlato na SP zbog sponzora i opreme?!

Svetski vicešampion na 800 metara i prvi favorit za osvajanje zlata u toj disciplini na šampionatu planete u Pekingu izbačen iz tima SAD, jer nije potpisao ugovor sa "Najkijem"

  • 2

Evo još jednog dokaza koliko novac i sponzori određuju najbitnije stvari u sportu. Svetski vicešampion na 800 metara Nik Simods neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Pekingu, jer nije potpisao ugovor sa kompanijom "Najki" da će nositi njihovu opremu tokom takmičenja.

Zato što Američki atletski savez ima ugovor sa ovom kompanijom Simonds je izbačen iz reprezentacije, a u stvari sve se vrti oko novca. Prema aktuelnom ugovoru "Najki" plaća Savezu 11 miliona dolara godišnje, dok će od 2018. godine na snagu stupiti novi sponzorski ugovor vredan 20 miliona dolara godišnje i važiće do 2040. godine.

Atletičar koji je važio za jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na šampionatu planete, izjavio je posle ovoga da ima dokaze da atletičari zarađuju tek osam posto godišnje od onoga što dobija savez. On kaže da će ove godine dobiti oko 13.000 dolara, dok Atletski savez SAD tvrdi da je u pitanju suma od 25.000 dolara.

Interesantno je da je "Najki" bio Simondsov sponzor punih 7 godina, a onda je on 2014. godine odlučio da nosi opremu drugog američkog proizvođača.

Povodom Simondsovog izbacivanja iz reprezentacije savez SAD se nije izjasnio do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    11. avgust 2015 | 10:05

    Dodji momce nastupaj za Srbiju nece te niko ucenjivati. OVDE JE DEMOKRATIJA I NEVLADA G-DIN DOLAR.

  • Pozz

    12. avgust 2015 | 22:10

    Going in serbian .. Doji da igras za nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA