SRBIJA U ELITI: Od leta evropska košarkaška liga reprezentacija!

Igraće se 14 kola po dvostrukom bod sistemu. Pristanak na predlog FIBA dali Srbija, Francuska, Italija, Rusija i Nemačka, dok se i dalje premišljaju Španija, Grčka i Litvanija

  • 0

Evropska košarka biće od leta bogatija za prestižni turnir koji će biti organizovan po uzoru na Svetsku ligu vaterpolista i odbojkaša, prenosi "Blic"! FIBA Evropa ima nameru da okupi osam reprezentacija, Španiju, Italiju, Grčku, Litvaniju, Srbiju, Nemačku, Francusku i Rusiju koje bi igrale 14 kola po dvostrukom bod sistemu.

Za sada, pristanak na ovakvu ideju dalo je pet nacionalnih saveza, Srbije, Francuske, Italije, Rusije i Nemačke, dok se i dalje premišljaju Španija, Grčka i Litvanija.

Svetska ekonomska kriza uslovila je pravljenje jednog ovakvog takmičenja, koje bi zbog velikog broja NBA zvezda koje nastupaju u pomenutim selekcijama bilo interesantno evropskoj publici, pa se očekuje velika zarada od ulaznica, sponzora i TV prava.

Nema sumnje da bi jedno takvo takmičenje dodatno popularisalo košarku na ovim prostorima, jer bi u Beograd dolazile mega zvezde poput Dirka Novickog, Pau Gasola, Tonija Parkera, Andreja Kirilenka, Rikija Rubija, Huana Navara, Andrea Barnjanija i mnogih drugih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA