Srbija ima još jednog atletičara na Svetskom prvenstvu

Zaista sam presrećan, ovo će biti moje najveće takmičenje na kom ću učestvovati u karijeri do sada, rekao je Milan Ristić naš takmičar na 110 metara prepone

  • 0
Milan Ristic Foto: ASS/Promo

Zahvaljujući novim pravilima Svetske atletske federacije, koja su uvedena od ove godine, naša zemlja imaće još jednog predstavnika na šampionatu sveta u Pekingu na 110m prepone, Milana Ristića.

Norma u njegovoj disciplini iznosila je 13.47 sekundi, i odlučeno je da može da učestvuje do 40 atletičara, a ukoliko nema dovoljan broj atletičara koji su tu normu ispunili svetska federacija pozvala je takmičare koji su se nalazi sledeci na svetskoj rang listi.

Kolašinac i Terzićeva otputovali za Peking

Milan Ristić ove godine imao je najbolji rezultat 13.50 sekundi, i bio je 38 na listi.

- Zaista sam presrećan, ovo će biti moje najveće takmičenje na kom ću učestvovati u karijeri do sada. Tokom cele sezone trudio sam se da postignem normu, i za dlaku sam bio blizu, ali eto ipak se čuda dešavaju - rekao nam je Ristić.

Milan će prvu trku imati 26.avgusta u 11.20h, polufinale će biti održano 27.avgusta u 19:05h, a finalna trka sutradan od 21.20h.

Foto: ASS Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA