BARSA OSVOJILA SUPERKUP EVROPE: Vanzemaljski fudbal, magija Mesija i herojska Sevilja! (VIDEO)

Katalonci su posle produžetaka savladali Sevilju sa 5:4, gol odluke postigao je Pedro

  • 12

Fudbaleri Barselone i Sevilje odigrali su neverovatan meč u Tbilisiju u okviru borbe za trofej Superkupa Evrope a pobednik je odlučen tek posle produžetaka sa 5:4. Prava drama viđena je u prestonici Gruzije, gde su i jedni i drugi demonstrirali vanserijski fudbal.

Nestvaran preokret napravila je Sevilja u drugom poluvremenu. Gubila je čak sa 4:1, ali se nije predavala i uspela je da izbori produžetke. Ipak, u produecima su pali na kondicionom planu, pa je Barselona to iskoristila.

Junak je na kraju bio Pedro, koji je postigao gol u 115. minutu. Mesi je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, njegov šut je pogodio živi zid, ali je iz drugog pokušaja bolje šutirao ka golu Beta. Čuvar mreže Sevilje je magično odbranio, ali je Pedro ispratio akciju i odbijenu loptu zakucao u mrežu, za ogromno slavlje Katalonaca.

Sevilja je šokirala Barselonu, a verovatno i ostatak svetske fudbalske javnosti, već na startu meča, kada je u trećem minutu Ever Banega postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. >>> Majstorije Lea Mesija kojima je pocepao mrežu Sevilje! (VIDEO) To kao da je dalo motiv više Mesiju, koji je na drugoj strani terena odgovorio samo pet minuta kasnije, postigavši ništa manje spektakularan gol.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Već u 16. minutu Barselona je preokrenula rezultat. Ponovo je strelac bio Mesi, i ponovo iz slobodnog udarca. Ovoga puta je bio malo dalje nego kod prvog gola, ali mu to nije predstavlalo problem da snažnim i preciznim udarcem postigao novi gol.

Foto: Profimedia/Press Association Foto: Profimedia/Press Association

Pred kraj poluvremena Rafinja je postigao treći gol i tako je Barselona otišla na odmor sa dva gola prednosti. Luis Suarez je imao zicer i jedan na jedan protiv golmana Beta, ali mu je čuvar mreže Sevilje odbranio udarac. U nastavku akcije Urugvajac e uspeo da se iskupi i da asistira do Rafinje, kome nije bilo teško da sa dva metra prosledi loptu u mrežu Sevilje.

Barselona je u nastavku utakmice uvećala vođstvo, kada je Luis Suarez u 52. minutu postigao gol. Delovalo je u tom trenutku da je sve završeno i da će Barselona osvojiti novi trofej, ali fudbaleri Sevilje nisu tako razmišljali.

Rejes je u 57. minutu smanjio prednost, dok je posle penala koji je u 71. minutu skrivio Matje, i koji je realizovao Gameiro već bilo jasno da nas očekuje prava drama.

Ona je dostigla vrhunac, kada je u 81. minutu rezervista Konopljanka postigao gol na asitenciju Imobilea, koji je takođe ušao sa klupe u drugih 45. minuta. U poslednjih deset minuta meča nije bilo ozbiljnijih šansi, pa je meč ušao u produžetke.

U produžecima su i jedni i drugi igrali znatno opreznije, a verovatno je na spuštanje tempa uticalo i to što što su pali na kondicionom planu, pošto i jedni i drugi nisu na frhuncu fizičke spreme, pošto je tek početak sezone.

U produžecima je Pedro bio junak. Ušao je sa klupe i postigao gol u 115. minutu, posle odbijene lopte, nakon što je Beto odbranio Mesijev šut. Mogla je Sevilja i da izbori penale, ali je u 122. minutu Rami promašio neverovatnu šansu, imao je prazan gol pred sobom, ali nije uspeo da sprovede loptu u mrežu, i tako je Barselona osvojila Superkup Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    11. avgust 2015 | 23:54

    TOTALNI FUDBAL...!!! 9 GOLOVA TEMPO...BRZINA...VRHUNSKI IGRAČI, TRENERI, NAVIJAČI...I SVE... NAŠA LIGA JE SMEŠNA KAD SE POGLEDA OVAKO NEŠTO... NIJE NI ČUDO ŠTO NEMA PUBLIKE NA STADIONIMA...

  • Salee

    11. avgust 2015 | 23:39

    Dobra utakmica i jos bolji golovi

  • Subasa

    12. avgust 2015 | 08:39

    Napred barso zgazi ih sve....najbolji tim u istoriji fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA