MOĆNI SPEKTAKL U ŠUMICAMA: Dođite na fantastičan rukomet u sećanje na Marinka Kelečevića (FOTO) (VIDEO)

Za tofej na tradicionalnom turniru posvećenom preminulom rukometašu Marinku Kelečeviću, ove godine učestvovaće ekipe iz Srbije, BiH, Mađarske i Izraela. Dođite da uživamo u dobrom rukometu!

  • 0

Svi u Šumice! Za vikend se po treći put održava memorijalni turnir u rukometu "Trofej Marinko Kelečević", u Sportskom centru "Šumice" u Beogradu. Ovoga puta, turnir će po prvi put imati međunarodni karakter.

SVI U ŠUMICE! Marinka Kelečevića nećemo zaboraviti! (FOTO) (VIDEO)

"Trofej Marinko Kelečević" uspešno svake godine održava sećanje na Marinka Kelečevića, mladog talentovanog rukometaša koji je prerano otišao sa ovog sveta, u svojoj 25. godini. Marinko je tragično nastradao tri dana pred svoj rođendan, u saobraćajnoj nesreći u blizini Beograda.

Bio je uspešan rukometaš sa zavidnom internacionalnom karijerom. Profesionalno je igrao u PKB-u, Debrecenu i Ferencvarošu. Karijeru je trebalo da nastavi u RK Celje iz Slovenije, ali, nažalost, nije dobio priliku da zaigra za njih.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, za koju je odigrao devet utakmica i postigao 26 pogodaka. Zbog tragične nesreće, nije uspeo da pokaže u kakvog bi velikog rukometaša stasao.

Turnir je posvećen ovom vrsnom igraču i dobrom čoveku zbog čije smrti je rukomet mnogo izgubio. Zbog toga, najbliži preminulom Marinku i ORK Zemun organizuju turnir u sećanje na njega. Ove godine biće internacionalnog karaktera, uz učešće ekipa iz najjačih evropskih liga.

Uporedo sa organizacijom ovogodišnjeg turnira planira se nastavak tradicije, pa se već sada priprema i za sledeću godinu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Juče je u održana koneferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Jovan Borković, Bojan Mijić i Dragoljub Kelečević, članovi organizacionog odbora turnira i upravnog odbora Fondacije Marinko Kelečević.

Ove godine na turniru učestvuju Vojvodina, Borac iz Banja Luke, Hapoel Rišon Lezion iz Izraela i Tatabanja iz Mađarske. Vojvodina, prvak Srbije i osvajač kupa Srbije je ekipa koja već tri godine za redom osvaja nacionalno prvenstvo i trenutno je ubedljivo najkvalitetnija ekipa u zemlji.

Borac iz Banja Luke je prvak Bosne i Hercegovine. Borac je ekipa sa dugom tradicijom, šampion Evrope iz 1976. i osvajač kupa EHF 1991. godine. Nastupa u SEHA ligi i ove godine igra kvalifikacije za Ligu šampiona, što dovoljno govori o kvalitetu ekipe. Trener ekipe je Igor Rađenović, a najzvučnije ime u timu je srpski internacionalac Ratko Nikolić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hapoel Rišon Lezion je prvak Izraela. Ekipa koja je takođe osvajač duple krune u nacionalnom prvenstvu. U ekipi nastupa nekoliko poznatih igrača, među kojima i bivši srpski reprezentativac Milorad Krivokapić, a ekipu sa klupe predvodi naš mladi stručnjak Damir Stojanović.

Tatabanja je klub koji je već godinama u vrhu mađarskog rukometa, a već dve godine za redom sezonu završava na trećem mestu iza neprikosnovenih Vesprema i Segedina. Ekipu sa klupe predvodi nas proslavljeni reprezentativac i bivši selektor Vladan Matić.

Foto: RSS Foto: RSS

Rapored utakmica u SC "Šumice":

Subota, 15 avgust

15.30 - 17.00 prvo polufinale, Borac - Hapoel Rišon

17.00 - ceremonija otvaranja turnira

17.30 - 19.00 drugo polufinale, Vojvodina - Tatabanja

Nedelja, 16 avgust

16.30 - 18.00 utakmica za treće mesto

18.30 - 20.00 finale

20.00 ceremonija dodele medalja

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Organizator turnira je Fondacija Marinko Kelečević. Sve detalje u vezi turnira i rada fondacije možete pogledati na sajtu www.kelecevicmarinko.com.

Prvi turnir organizovan je 2013. godine, na terenu ORK Zemun. Učestvovale su četiri ekipe: RK PKB, ORK Zemun, RK Smederevo i RK Rekreativo. Prošle godine, turnir je osvojila ekipa "Spartka" iz Subotice, pobedivši "Partizan" u finalu.

Oba puta, turnir je okupio porodicu, brojne prijatelje, bivše saigrače iz sva četiri kluba kao i igrače iz drugih klubova koji su došli da podrže uspomenu na Marinka.

Printskrin: YouTube / SuperClarkify Printskrin: YouTube / SuperClarkify

Spartak osvojio "Trofej Marinko Kelečević" (FOTO) (VIDEO)

Pozivamo sve zaljubljenike u sport da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju, održe sećanje na Marinka Kelečevića i uživaju u dobrom rukometu.

Vidimo se za vikend u Šumicama! 

(N. Ivanovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA