Hajnkes hvali Alabu

Trener Bavaraca zadovoljan igrom celog tima u pobedi nad Realom, ali ga posebno oduševio austrijski tinejdžer

  • 0

Trener Bajerna Jup Hejnkes izrazio je zadovoljstvo izdanjem celog tima u pobedi (2:1) u prvom polufinalnom meču Lige šampiona protiv madridskog Reala, ali je posebno istakao igru tinejdžera Davida Alabe. Alaba je u prvom poluvremenu neutralisao Anhela di Mariju, a u nastavku i Kristijana Ronalda, pošto su fudbaleri Reala zamenili strane.

- Super je što u tom uzrastu može da igra na visokom nivou. Alaba se lepo razvija ove sezone i može još da napreduje. Veoma je ambiciozan, samokritičan je i živi za fudbal - rekao je Hejnkes.

Austrijski reprezentativac Alaba u junu puni 20 godina. Majka mu je iz Nigerije, otac sa Filipina, a pre Bajerna igrao je za Austriju Vijen.

- Ne znam koju ćemo startegiju odabrati za revanš na "Santijago Bernabeu". Nećemo odustati od našeg ofanzivnog stila igre, jer jednostavno nisam trener čija su opredeljenja defanzivna - dodao je Hejnkes, koji je u sezoni 1997-98. bio na klupi Madriđana i doneo na "Šamarten" prvu titulu šampiona Evrope posle 32 godine.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA