Njih ste precrtali sa Saletovog spiska!

Čitaoci Telegrafa smatraju da baš ova trojica košarkaša imaju najviše šansi da otpadnu sa spiska reprezentacije

  • 11

Košarkaše Srbije očekuje Evropsko prvenstvo najbitnije takmičenje u ovom ciklusu, jer se preko ovog Eurobasketa može obezbediti plasman na Olimpijske igre u Riju, koje se podržavaju svake četvrte godine.

Nedović je punio klinca, a onda je šmekerskim potezom oduševio ceo Delta Siti (VIDEO)

Kao i pred svako takmičenje košarkaša uvek se u javnosti stvara polemika ko će biti među tih 12 odabranih putnika na Eurobasket.

Srbija ima jedno OSAM miliona selektora, pa i shodno tome osam miliona kombinacija ko bi trebalo da bude u timu. Naravno, sve je to normalno, jer kod nas ljudi žive za sport i uspehe reprezentacije.

Pitali smo vas, čitaoce Telegrafa, koga bi po vama mogao da otpadne sa spiska od 17 igrača posle turnira Trofej Beograd, a na osnovu dosadašnjeg dela priprema i utakmica.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odigovori su bili različiti, ali je većina čitalaca reagovala prema trenutnoj situaciji a stiglo je više od 150 komentara na tekst.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Čitaoci su se najviše orjentisali prema meču sa Francuskom i nakon toga donosili svoj sud. A na tom meču neki igrači su igrali manje od drugih..

Ipak, to ne mora ništa da znači, jer staro je pravilo da ne ide 12 najboljih igrača koje Srbija ima na Eurobasket, već 12 igrača koji najbolje mogu da funkcionišu zajedno!

Zato je i nebitno koliko je ko igrao protiv Francuske, ko je kvalitetniji individualno, jer ima još dva meča u Kombank Areni, posle koga će otpasti tri igrača, pa zatim mečevi u Kraljevu i Banja Luci i Ljubljani sa Slovenijom. Ima još dosta vremena da se vidi ko će nositi dres na Eurobasket.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Elem, najviše vaših odgovora ko će otpasti sa spiska posle Trofeja Beograd bilo je za trojicu igrača a to su Stefan Pot, Vladimir Štimac i Nemanja Dangubić.. upravo igrači koji su najmanje igrali protiv Francuske ,ako ne računamo kapitena Teodosića, koji će svakako ići na prvenstvo.

Osim njih trojice najčešće pominjani su i Kešelj i Milosavljević (Dragan najviše zbog povrede), dok su pojedini čitaoci mislili da neće biti mesta ni za Mitrovića i Simonovića, pa čak i za Nedovića.

Poneko je napisao da ni Kuzmić neće proći dalje. Ali ukusi su različiti a teren je nešto sasvim drugo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Neki su išli toliko daleko da je verovatno šala u pitanju, pa su rekli Teodosić, Bjelica i Bogdanović.

Ipak, poslednju reč daće selektor Đorđević i njegov stručni štab, jer oni imaju uvid ko je kako radio na pripremama i ko se kako uklapa u tim. Ponekad običnim ljudima deluje nelogično zašto je neki igrač pošao umesto nekog drugog, ali se na takmičenju pokaže da je to bio pravi potez.

Videćemo, ostalo je još dva dana do skraćenja spiska i dve utakmice u Kombank Areni posle kojih će sve biti mnogo jasnije.

Pogledajte sve komentare OVDE

Printskrin:Telegraf.rs Printskrin:Telegraf.rs

(D. S.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boris

    15. avgust 2015 | 08:15

    Teodosic,Djordjevic,Bogdanovic,Danilovic,Bjelica,Bodiroga,Raduljica,Rebraca,Marjanovic(pustit ce ga Spursi),Divac i poveo bi jos Pota i Djuru Ostojica

  • Force

    15. avgust 2015 | 00:33

    Bitno da Teodosić bude spreman, ostali će da se uklope.

  • Marko NS

    15. avgust 2015 | 11:17

    Pot,Štimac i Milosavljević treba da izostanu.Dangubić je momak koji ima potencijal za eksploziju i samo je pitanje dana kada će biti najbolji Srbin na poziciji krila. On jednostavno leti što niko od ovih igrača ne može i ima najveći dohvat a ovo je košarka. Milosavljević nema tu eksplozivnost i skok,ima bolji šut sa distance ali slabiji ulaz,manju telesnu snagu i skočnost.Zato Dangubić.Štimac je iskusan i veliki borac i motivator ali bih prednost dao Kuzmiću zbog iskustva iz Amerike i potrebe da se u nedostatku Bobija 'zatvara' reket što Kuzmić bolje radi.Pot je ipak u ovoj kombinaciji višak jer pored Tea i Stefana poziciju 1 igraju i Bogdan ali i Nemanja koji su ipak kvalitetniji igrači. Mislim da Erceg treba obavezno da igra jer je možda jedina prava četvorka u ovom timu pošto je neprikosnoveni Bjelica ipak pozicija 2 ili 3.A Erceg ima i 'meku' ruku za trojke.U svakom slučaju sve su to izuzetni igrači pa može da se kombinuje i bira.Šteta samo što nema Bobija koji može jako mnogo na 5 i sam daje odlučijuću prednost pod košem.Ali doći će i on za drugu priliku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA