Junajted slavi zaboravljenog talenta: Januzaj prvim golom od 2014. doneo drugi trijumf Đavolima! (VIDEO)

Belgijanac albanskog porekla dao je prvi gol u Premijer ligi posle godinu i po dana i prvi koji su postigli igrači Mančestera u novoj sezoni, čime je sebi verovatno sačuvao mesto na "Old Trafordu" ove sezone

  • 1

Adnan Januzaj ako je želeo da obezbedi ostanak na "Old Trafordu" i ove sezone onda je to uradio na pravi način. Ultra talentovani Belgijanac albanskog porekla doneo je i drugi trijumf Mančester junajtedu u novoj sezoni Premijer lige, ovog puta na gosotvanju Aston Vili 1:0.

Druga utakmica "crvenih đavola" u prvenstvu i druga pobeda minimalnim rezultatom posle pobede u prvom kolu nad Totenhemom. Apsolutni heroj i čovek o kome se priča na Ostrvu je definitivno Januzaj o kome će Luj van Gal morati dobrano da razmisli pre nego donese pogrešnu odluku i pošalje ga na pozajmicu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U svom prvom startu u Premijer ligi još od februara ove godine perspektivni fudbaler je uspeo da postigne pogodak za trijumf i ujedno i prvi gol u sezoni koji su postigli igraču Junajteda pošto je prethodnu pobedu doneo autogol Vokera.

Sve se dogodilo u 30. minutu utakmice kada je zabljesnuo tandem igrača koje su mnogi pre početka sezone otpisivali kada su sastavljali startnih 11 "đavola". Huan Mata je poslao fantastičan pas po zemlji iza leđa odbrane Vile, gde se odlično ubacio Januzaj koji je u stilu vrhunskog špica lažnjakom poslao jednog igrača po burek, a onda preciznim udarcem pogodio malu mrežu Guzana.

Bio je to prvi pogodak mladog belgijskog reprezentativca za Mančester junajted posle godinu i po dana ili tačnije od aprila 2014. godine i verovatno najvažniji u njegovoj dosadašnjoj karijeri pošto mu je možda sačuvao mesto na "Teatru snova" ove sezone.

Inače, ovo je bio istorijski meč, jer je bio prvi koji je odigran u petak što će biti nova praksa u ovoj sezoni Premijer lige da čitavo kolo započinje utakmicom u petak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Premijer liga, 2. kolo:

Petak

Aston Vila - Mančester junajted 0:1

(Januzaj 30)

Subota

Sautempton - Everton 13.45

Sanderlend - Norič 16.00

Svonsi - Njukasl 16.00

Totenhem - Stouk 16.00

Votford - Vest Bromvič Albion 16.00

Vest Hem - Lester 16.00

Nedelja

Kristal Palas - Arsenal 14.30

Mančester Siti - Čelsi 17.00

Ponedeljak

Liverpul - Bornmaut 21.00

Tabela: Mančester junajted 6(+1), Mančester Siti 3, Lester 3, Kristal Palas 3, Vest Hem 3 ... Norič 0, Arsenal 0, VBA 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA