Valensija želi Miroslava Đukića za trenera

Mladi srpski stručnjak je na pragu ulaska u Primeru sa Valjadolidom, a klub sa Mestalje želi da ga angažuje na leto

  • 0

Kad je muka, ajde Đuka! Mladi srpski stručnjak Miroslav Đukić je glavni kandidat da od leta sedne na klupu španske Valensije, kluba u kojem je tokom igračke karijere ostavio neizbirisiv trag.

Valensija je trenutno trećeplasirana u španskoj Primeri i sutra igra prvi polufinalni duel Lige Evrope. Reklo bi se da su ostvarili ciljeve u ovoj sezoni. Ipak, situacija u klubu je daleko od idealne. Valensija je tokom većeg dela sezone držala treću poziciju sa ogromnom bodovnom razlikom u odnosu na pratioce. U poslednje vreme se ta prednost polako topi. Četvrtoplasiranoj Malagi beže samo jedan, a petorangiranom Levanteu skromna četiri boda. 

Plasman u Ligu šampiona je neophodan klubu sa Mestalje koji se nalazi u dužničkoj finansijskoj krizi i izostanak iz elitnog takmičenja bi značio finansijski krah. Aktuelni trener Unai Emeri je pod sve većim pritiskom, pogotovo posle teško poraza minulog vikenda od Espanjola (0:4). Ukoliko ih Atletiko eliminiše iz Lige Evrope, a rivali u Primeri ih prestignu, Emeri slobodno može da pakuje kofere, a prema pisanju nekoliko dobro obaveštenih španskih medija (među kojima je i uticajni "AS"), Miroslav Đukić je glavni kandidat da ga nasledi. 

Mladi srpski stručnjak trenutno vodi španskog drugoligaša Valjadolid sa kojim je na pragu plasmana u Primeru (trenutno su drugi) i podigao je sebi rejting na Pirinejima. Đukić je do sada sa uspehom vodio mladu reprezentaciju Srbije, postavio je temelje Partizana koji dominira poslednjih godina u Srbiji, a sa "A" selekcijom Srbije nije ni imao vremena da se pokaže, jer je oteran zbog sukoba sa predsednikom FSS-a Tomislavom Karadžićem.

Đukić je jedna od igračkih legendi Valensije, za koju je tokom šest sezona odigrao 148 prvenstvenih utakmica, osvojio Primeru i igrao finale Lige šampiona. Predsednik Valensije Ljorente vrlo dobro zna Đukića i svestan je činjenice da bi on bio opcija naprihvatljivija za navijače. Ostali kandidati su Hoakin Kaparos i Maurisio Poketino... 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA