Novak bio pred eliminacijom, promenio tri majice, a onda se upalila mašina! (VIDEO)

Srpski teniser izgubio prvi set, u drugom slavio tek sa 9:7 protiv Ernestsa Gulbisa. Treći je bio rutina

  • 9

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u polufinale masters turnira Rodžers kup u Montrealu pošto je rano jutros u četvrtfinalu savladao Letonca Ernestsa Gulbisa u tri seta - 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

Sedmi međusobni okršaj između Srbina i Letonca počeo je sa četiri i po sata zakašnjenja nakon što je kiša poremetila program turnira kanadskom gradu, a svetski broj jedan zabeležio je šestu pobedu nad Gulbisom posle dva i po sata igre.

Do nje je Ðoković došao uz mnogo prolivenog znoja. Bio je na korak od eliminacije, jer se namerio na sjajnog, izuzetno raspoloženog protivnika, ali je ipak smogao snage da na sebi svojstven način napravi preokret za trijumf.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Gulbis je prva dva seta odigrao izvanredno, podsetivši na najbolja izdanja iz prošle godine, kada je bio deseti na svetu. Odličan na svakom delu terena, siguran na servisu, umeo je da kažnjava greške favorizovanog protivnika, uz povremene spektakularne poene.

S druge strane, Ðoković nije ličio na sebe. Pravio je netipične greške i slabije servirao, pa je sve govorilo da mu ne gine poraz nakon 50 pobeda ove sezone.

Međutim, srpski teniser na kraju je ipak pokazao zbog čega je neprikosnoven u svetskom tenisu. Uz nesporan kvalitet, presudili su neverovatna koncentracija i fascinantna prihička stabilnost, pa je Ðoković najpre posle drame u taj-brejku drugog seta preuzeo u završnom delu meča stvar u svoje ruke i izgradio put do trijumfa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U trećem setu nije bilo nikakve dileme. Ðoković je zagospodario terenom i uz dva brejka rutinski srušio otpor demoralisanog protivnika.

Najbolji detalji meča.

U borbi za finale Ðoković igra protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je prethodno posle tri sata i sedam minuta maratonske igre, uz prekid zbog kiše, slavio protiv Amerikanca Džona Iznera - 6:7 (9:11), 7:6 (15:13), 7:6 (7:4).

Rafael Nadal je ispao u dva seta od Japanca Nišikorija - 6:2, 6:4, dok je lakše nego što se očekivalo Mari pobedio Congu - 6:4, 6:4.

Novak polufinalni meč je prvi na programu i zakazan je za 21 čas.

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara, a titulu prošle godine je osvojio Conga.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA