Rivali Srbije na Eurobasketu: Novicki i Nemci nemoćni protiv Hrvata, Italijani ubedljivi

Italijani i Turci nastavili seriju pobeda, Hrvati razbili Nemce u Bremenu

  • 0

Još jednom se pokazalo da je grupa B ubedljivo najjača na predstojećem Eurobasketu. Pored furioznog nastupa Srbije u finalu Trofeja Beograda, ubedljivu pobedu ostvarili su Italijani dok je selekcija Turske ostvarila treću pobedu u isto toliko pripremnih utakmica. Jedino je Nemačka pretrpela poraz. Oni su u Bremenu izgubili od Hrvata.

>>>Srpski DRIM TIM pregazio Ruse i osvojio trofej!

Košarkaši Italije dobili su Gruziju u Tbilsiju sa 87:67 (22:25, 18:27, 16:19, 11:16). Ovom pobedom su Italijani potvrdili ozbiljnu formu i timsku zrelost. Bez učinka Belinelija oni su rutinski dobili sve četvrtine i kontrolisali su utakmicu od početka do kraja. Najefikasniji košarkaši bili su Đentile sa 20, Galinari 17 i Datome sa 15 poena. U timu Gruzije najbolji je bio NBA as Zaza Pačulija koji je postigao 21 poen.

Turci su nastavili nepobedivi niz pobedom nad selekcijom Grčke od 73:64. Najzapaženiji kod Turaka bio je Semih Erden sa 15 poena. Odličan utisak ostavio je i novajlija u Turskoj selekciji Muhamed Ali (Bobi Dikson) koji je upisao 11 poena.

>>>Muhamed Ali preti Srbiji na Eurobasketu! (FOTO) (VIDEO)

Foto:Twitter/Sportando Foto:Twitter/Sportando

Dobra vest za naše košarkaše je i izuzetno bleda partija Nemaca na svom parketu što jasno ukazuje na činjenicu da nisu nepobedivi. Njih su u Bremenu rutinski dobili Hrvati sa 80:63 uz izuzetno slabo izdanje Dirka Novickog. Popularni Dirkenštajn ubacio je samo 7 poena. Najefikasniji pojedinac na meču bio je centar Hrvatske Luka Žorić koji je za samo 12 minuta ubacio 16 poena uz šut iz igre 7-6.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA