BATE poslao poruku Partizanu: Nismo vam mi Superliga Srbije!

Trener BATE-a otkrio ko mu je pomogao da prikupi dodatne informacije o crno-belima, dok je štoper Denis Poljakov istakao da Superliga nije Liga šampiona, i da se ne plaši Partizanovog napada

  • 16

Partizan je stigao u Belorusiju, posle mnogo problema tokom puta, kao i na samom aerodromu u Minsku, a njihov rival u plej-ofu kvalifikacija održao je konferenciju za novinare na kojoj su pričali trener prvog tima BATE Borisova, Aleksandar Ermakovič i defanzivac Denis Poljakov.

>>> Drama Partizanove ekspedicije u Minsku zbog 2 evra po čoveku!

>>> ŠOK U BELORUSIJI: Dva člana Partizanove ekspedicije vraćena sa aerodroma!

Trener BATE-a ističe da je zadovoljan koliko je informacija prikupio o crno-belima, a u tome je pomoć imao i u svojim fudbalerima srpske nacionalnosti - Filipu Mladenoviću, Nemanji Nikoliću i Nemanji Milunoviću, a nedavno se ekipi priključuo i Aleksandar Jevtić, koji ipak neće nastupati.

Foto: Tanjug/AP/MTI Foto: Tanjug/AP/MTI

- Imamo dovoljno znanja o Partizanu. Videli smo dosta njihovih utakmica u prvenstvu, analizirali smo video snimke. Plus imamo srpske fudbalere u ekipi. Oni su nam pomogli da bolje razumemo šta predstavlja Partizan, ispričali su nam određene detalje o klubu.

- U današnjem svetu ne postoji manjak informacija. Ne kažem da je sadašnji utisak snažno u suprotnosti sa onim koji smo imali odmah posle žreba - izjavio je trener BATE-a, koji je istakao da je bilo i beloruskih trenera, koji su mu pomogli u skautiranju

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je istakao da ga ne tangira to što Vuk Rašović, inače aktuelni trener Dinama iz Minska i bivši strateg crno-belih, veruje da će Partizan proći u Ligu šampiona. pr

- Mislim da ne treba da  reagujemo na takve izjave. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ne vredi gubiti vreme i trošiti emocije na to. Bolje da se skoncentrišemo na protivnika, a ne na to šta će on da kaže.

Novinari su pitali Ermakoviča i kako komentariše to što kladionice više veruju u Partizan.

- Ne znam čime se rukovode bukmejkeri. O tome čujem tek sada od vas.

Trener BATE-a nije želeo da otkriva karte niti da priča o taktici i eventualnom sastavu.

- Ostaviću taj odgovor za sebe. Sve ćete videti na utakmici. Ovo takođe slušaju i konkurenti, ne želim da im otkrivam karte.

Foto: Tanjug/AP/MTI Foto: Tanjug/AP/MTI

On je ipak otkrio da na prvoj utakmici neće imati na raspolaganju reprezentativca Crne Gore i bivšeg fudbalera Crvene zvezda Nemanju Nikolića, ali da su svi ostali u konkurenciji za sastav, uključujući i Kaspara Dubru i Igora Staševiča, koji su bili pod znakom pitanja.

Novinare je interesovalo i koliko je zadovoljan učinkom Aleksandra Hleba i time koliko se uklopio u ekipu.

- Možda je prerano za bilo kakve zaključke. Istina je da nismo imali najbolji rezultat u poslednje vreme u prvenstvu. Dakle, u timskom radu nije sve savršeno, ali kada je u pitanju lični kvaliteti, kod Saše nemam nikakvih dilema - zaključio je trener BATE Borisova.

Defanzivac BATE-a Denis Poljakov je istakao da je gledao Partizan, ali da ga ne plaši to što su napadači crno-belih postigli 15 golova u šampionatu Srbije, jer to nije isto takmičenje.

- Znamo da je Partizan jak u napadu, ali prvenstvo Srbije i Liga šampiona su dva potpuno različita takmičenja. Mi smo dobro pripreljeni. Nema velikog pritiska. Očekujemo da pružimo bolje partije od ovih koje smo prikazali u prvenstvu u poslednje vreme - zaključio je Poljakov.

>>> Ovde možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA