PARTIZANOVA BORBA ZA SLAVU I OGROMAN NOVAC: Crno-beli u ofanzivnom sastavu napadaju BATE!

Partizan od 20.45 u Borisovu igra prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona

  • 48

Partizan večeras od 20.45 igra prvi meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv šampiona Belorusije BATE Borisova. Put crno-bele ekspedicije bio je veoma naporan i neprijatan, let je kasnio, a po pristizanju u Minsk došlo je do prave drame na aerodromu.

Ipak, kasnije su fudbaleri i stručni štab našli mir u Minsku, gde su smešteni i gde su odradili i trening pred meč. Tek pred utakmicu Partizan će se uputiti put Borisova, gde ih očekuje duel na novom stadionu BATE-a - Borisov areni.

>>> Partizan odradio trening na Traktoru, Belorusi saleteli Božinova i Abubakara! (FOTO)

Belorusi očigledno ne respektuju previše Partizan, što se može zaključiti i po konferenciji za štampu pred meč, na kojoj su pričali trener Aleksandar Jermakovič i štoper Poljakov. Oni su izneli utiske da njihova trenutna loša forma u prvenstvu neće da se odrazi i u duelu protiv crno-belih, kao i da ih ne plaši to što je Partizan efikasan u prvenstvu Srbije, jer je Liga šampiona druga dimenzija u odnosu na Superligu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

>>> Koje velike klubove je BATE pobedio u poslednjih 15 godina, a koje Partizan? (VIDEO)

Trener Partizana Zoran Milinković najavljuje ofanizvnu igru na Borisov Areni.

- Nećemo menjati naš stil, nastavićemo sa napadačkom igrom i u Belorusiji. Izuzetno respektujemo BATE, znamo da su igrali tri puta u Ligi šampiona u poslednje četiri godine. To ukazaje da poseduju iskustvo, čak i rutinu za najveće takmičenje. Uprkos tome, mi želimo da se takmičimo i učinimo sve kako bi ostvarili san – rekao je Milinković novinarima po dolasku u Belorusiju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crno-bele bi od starta trebalo da predvodi napadački trio Božinov, Oumaru i Živković, s tim da bi Bugarin bio isturen u špicu, dok Abubakar i Andrija delovali po krilu. Trio na sredini terena najverovatnije će činiti Jevtović, Brašanac i Babović. Štoperski tandem će gotovo izvesno biti Fabrisio i Balažic, dok su bekovska mesta rezervisana za Vulićevića po desnoj i Petrovića po levoj aut liniji. Mesto na gol liniji rezervisano je za Živka Živkovića.

Ne treba ni govoriti koliko bi povoljan rezultat značio fudbalerima, stručnom štabu, upravi i navijačima kluba iz Humske. Partizan je već pobedom protiv Steaue obezbedio 5,4 miliona evra, ali bi plasmanom u Ligu šampiona mogao i da duplira taj prihod. Učešće u najelitnijem takmičenju donosi ogroman novac, koji će upravi omogućiti lakše poslovanje, stručnom štabu obezbediti ostanak najboljih igrača, kao i potencijalna kvalitetna pojačanja, a navijačima uživanje i zadovoljstvo da svoj tim mogu da gledaju protiv najboljih klubova Evrope.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

OČEKIVANI SASTAVI:

BATE BORISOV: Černik, Žarnerčik, Dubra, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Staseviš, Karnicki, Hleb, Gordejčuk, Rodionov

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

Stadion: Borisov arena:

Sudija: Kreg Tompson

PFC logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    18. avgust 2015 | 10:40

    SRECNO SAMPIONE, IGRAJ HRABRO I POBEDI UZ BOZIJU POMOC, JAKO, JACE I NAJJACE, ZA SLAVU KLUBA, GROBARA I SRBIJE !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Bokisa

    18. avgust 2015 | 10:15

    Ajмo црно-бели ooo !

  • Mr. Romanijac

    18. avgust 2015 | 08:02

    Srecno komsije i hrabro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA