ŽIVKOVIĆ MOGAO DA BUDE JUNAK: Hrabri Partizan poražen sa igračem manje u Belorusiji (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli od 45. minuta igrali bez isključenog Jevtovića, a gol odluke postigao je Gordejčuk u 75. minutu

Dugo će navijačima Partizana ''igrati pred očima'' prilike Andrije Živkovića koji je mogao da potopi BATE Borisov, ali su crno-beli u Belorusiji pokazali da je Liga šampiona realnost, iako su posle hrabre igre poraženi rezultatom 1:0 (0:0).

Kažemo hrabra igra jer su crno-beli čitavo drugo poluvreme igrali bez isključenog Marka Jevtovića. Nisu dozvolili protivniku da praktično priđe golu Živka Živkovića, ali ih je prva neopreznost u 75. minutu koštala primljenog gola. Gordejčuk je sam kao duh ostao na petercu i šutem glavom doneo minimalnu prednost beloruskom prvaku pred revanš u Beogradu za sedam dana.

NIJE IMAO TV U SVLAČIONICI: Isključeni vezista Partizana otkrio odakle je gledao drugo poluvreme

Šteta za crno-bele koji su samo nekoliko trenutaka ranije imali kolosalnu šansu da povedu. Živković je pobegao svojim čuvarima, prebacio loptu na levu nogu, imao gol ispred sebe, ali i golmana Černika koji je maestralno intervenisao. Isto kao i u 13. minutu kada je zlatni omladinac izašao ''jedan na jedan'' sa beloruskim golmanom.

BATE ništa nije pokazao u ovom duelu i s pravom možemo reći da Partizan ima realne šanse da se domogne grupne faze LŠ pred svojim navijačima. Dve prilike Rodionova u prvom i ovaj gol u drugom poluvremenu su jedino vredno pomena u domaćoj ekipi.

A, kako je sve počelo...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najbolji Partizanom skaut za ovaj meč bio je bivši igrač i trener crno-belih Vuk Rašović. S pravom je trener Dinama iz Minska istakao da Beograđani moraju najpre da odgovore napadima BATE-a u prvih 15 minuta kako bi imali priliku da igraju ravnopravan fudbal.

PARTIZANOV HEROJ IZ BELORUSIJE: Evropa ne prašta promašene šanse!

Jer, domaći tim je već u 7. minutu imao veliku priliku preko Rodionova, ali je njegov šut odbranio Živković. Golman Partizana je fenomenalno intervenisao i u 16. minutu. Isti igrač je tukao glavom i ista odbrana crno-bele ''jedinice''.

Međutim, samo tri minuta ranije vrlo lako je moglo da stoji 0:1 na semaforu Borisov Arene. Abubakar je povukao kontru i izbacio  Andriju Živkovića samog ispred Černika, ali je golman BATE-a uspeo da odbrani. Stekao se utisak da je Žile nešto slabije primio loptu, što mu je bila otežavajuća okolnost.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Igrao se 20. minut kada je Jevtović dobio žuti karton na sredini terena i to tada nije bila briga za Partizan, ali, ispostaviće se kasnije, jeste u 45. minutu pošto je vezista crno-belih zaradio i drugu opomenu, odnosno crveni karton. U tom periodu Beograđani su izgledali dosta bolje na terenu, ne računajući šansu Aleksijeviča i šut sa 25 metara koji je Živković na jedvite jade izbacio u korner.

HLEB: Gledao sam mečeve Partizana i Zvezde i znam šta nas čeka u Beogradu!

Milinković je nedugo posle početka drugog dela u igru ubacio Trujića umesto neprimetnog Božinova, što je značilo da je Oumaru otišao u sredinu. Sjajno su crno-beli zatvorili prilaze golu i vrebali su šanse iz kontranapada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BATE je, s druge strane, igrao fudbal na nekih 40 metara od gola Živkovića, a njegovi štoperi su u 69. minutu načinili grešku koja je mogla da ih skupo košta. Ipak, pomenuta šansa Živkovića je otišla u nepovrat, a kazna je usledila u 75. minutu.

FOTO UBOD: Neobičan stajling člana uprave Partizana na tribinama u Borisovu!

Kako je vreme odmicalo, tako je i Partizan padao u igri. Uspeli su da se izvuku da ne prime drugi gol, ali samo zahvaljujući Živkoviću i odbranama u 85. minutu. Vredi pomenuti da je golman crno-belih apsolutno bio najbolji na terenu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BATE BORISOV - PARTIZAN 1:0

(Gordejčuk 75)

BATE BORISOV: Černik, Mladenović, Poljakov, Jablonski (Signevič 71), Aleksievič, Zavnerčik, Milunović, Volodko (Stasevič 64), Hleb (Baga 86), Gordejčuk, Rodionov

Nisu igrali: Soronko, Gaidučuk, Karnicki, Oleknovič.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov (Trujić 53)

Nisu igrali: Kljajić, Bandalovski, Ćirković, Ninković Šaponjić.

POGLEDAJTE KAKO JE TEKAO BLOG UŽIVO:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

KRAJ - BATE JE POBEDIO REZULTATOM 1:0

85. minut - Ponovo je Živković spasio Partizan svojom sedmom odbranom.

75. minut - GOLLL!!! Strelac Gordejčuk. BATE vodi 1:0

70. minut - Auuu, kakva šansa za Živkovića. Ponovo je sjajno istrčao kontru i ponovo mu je Černik odbranio zicer.

65. minut - Situacija koju je Partizan čekao dogodila se u 65. minutu kada su Živković i Abubakar istrčali kontru, a posle svega bio je korner.

64. minut - Izmena i u domaćem timu. Volodko je ustupio mesto Staseviču.

58. minut - Jalova inicijativa domaćeg tima. Bez ideje kako prići Živkovićevom golu.

53. minut - Izmena u Partizanu. Trujić je na terenu, na klupu se preselio Božinov.

47. minut - Konfuzija u kaznenom prostoru Partizana, loptu je ejdva izbacio Fabrisio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena u sastavu Partizana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

POLUVREME U BORISOVU - 0:0

45. minut - CRVENI KARTON!!! Partizan je ostao bez igrača manje. Jevtović je dobio drugi žuti karton i za njega je ovaj meč završen.

Pogledajte Živkovićev zicer koji nije pretvorio u gol Partizana (VIDEO)

43. minut - Dobar centaršut Mladenovića, pogrešio je Živko Živković, ali niko od domaćih igrača nije to ispratio. Već u narednom napadu Brašanac je povukao kontru i fauliran je uz žuti karton Gordejčuka.

37. minut - Strašan šut Aleksijeviča sa 25 metara, ali je Živković ponovo sjajno reagovao i izbacio u korner. Neočekivana šansa za BATE posle dobre igre Partizana.

31. minut - Oboren je Živković na desnoj strani, a Babović je dobro centrirao u peterac. Ipak, samo treći korner za Živkovića posle kog je viđena velika gužva u petercu.

27. minut - Tempo igre je donekle opao. Abubakar je trenutno najraspoloženiji u igri Partizana, dvojica moraju da ga čuvaju.

20. minut - Žuti karton za Jevtovića, povukao je Hleba za dres i zaustavio ga u akciji.

16. minut - Ponovo je Živko Živković spasio Partizan. Uvukao se Rodionov među dva štopera crno-belih, šutirao glavom, ali je golman Partizana maestralno intervenisao

14. minut - Velika šansa za Partizan. Abubakar je povukao kontru i izbacio Živkovića samog ispred Černika, ali je golman BATE-a uspeo da odbrani. Vredi pomenuti i to da Živković nije najbolje prihvatio loptu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

10. minut - Prva prilika za Partizan nakon kornera. Pokušao je Fabrisio, ali je sa nekih sedam metara šutirao preko gola.

CRTICE IZ BELORUSIJE: NOVINAR TELEGRAFA JAVLJA DA JE BORISOV ARENA I TE KAKO AKUSTIČNA. KADA DOMAĆI NAVIJAČI VIKNU ''BATE, BATE'' ČINI SE DA NA TRIBINAMA IMA 40.000 NAVIJAČA, A NE 15.000

7. minut - Sjajan šut Rodionova, ali još bolja odbrana Živkovića koji je spasio siguran gol.

3. minut - Velika gužva stvorila se u kaznenom prostoru BATE-a, nakon kornera Babovića. Već u sledećem napadu domaćin je ozbiljno pripretio kada je Živković izbacio u korner.

2. minut - Opasna lopta ''iz dubine'' za Gordejčuka, ali je Živković izašao na 15 metara i uhvatio loptu. Moglo je da bude opasno.

1. minut - Počela je utakmica, sa centra je krenuo Partizan.

- Poslednja vest iz Borisova pred početak meča glasi da Grobari nisu stigli na vreme.

Foto: Wikimedia/Griser Foto: Wikimedia/Griser

20.20 - PARTIZAN POTVRDIO PISANJE TELEGRAFA - DEVIĆ JE VELIKA ŽELJA

Kao što je Telegraf prvi objavio, Marko Dević je Partizanova želja. Ovu informaciju potvrdili su čelni ljudi srpskog šampiona u Belorusiji.

19.51 - POZNATI SU SASTAVI ZA VEČERAŠNJI MEČ

BATE BORISOV: Černik, Mladenović, Poljakov, Jablonski, Aleksievič, Zavnerčik, Milunović, Volodko, Hleb, Gordejčuk, Rodionov

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

19.33 - OVO SIGURNO NISTE ZNALI - ĆIRKOVIĆ OTKRIO MOTIVACIONI GOVOR TARIBA VESTA U NJUKSALU

Nekadašnji fudbaler Partizana i čovek koji im je 2003. godine doneo grupnu fazu LŠ, Milivoje Ćirković, otkrio je neverovatnu stvar - da je Taribo Vest zamolio Lotara Mateusa da izađe iz svlačionice i održao fenomenalan motivacioni govor.

19.25 - URNEBESNA PORUKA NAVIJAČA PARTIZANA

19.22 - BOŽINOV TVRDI DA ĆE BITI 2:0 ILI 2:1 ZA CRNO-BELE

- Ne vidim da BATE ima igrače kao što su Babović ili Živković, kao Abubakar ili ja, dosta nas je koji mogu da reše utakmicu jednim potezom - jasan je bio Bugarin. OPŠIRNIJE OVDE.

19.18 - KOGA SU TO OD VELIKANA ''TUKLI'' BATE I PARTIZAN U POSLEDNJIH 15 GODINA

I jedni i drugi su imali nekoliko velikih mečeva u 21. veku. BATE kroz grupne faze LŠ, partizan najviše te 2003. godine. Podsetite se najboljih - OVDE.

19.09 - PODSETITE SE GOLOVA BELORUSA PROTIV VIDEOTONA

19. 07 - PODSETITE SE GOLOVA PARTIZANA PROTIV STEAUE

18.52 - ANKETA KAŽE - PARTIZAN

Na zvaničnom sajtu UEFA postavljena je anketa putem koje se možete izjajsniti koji tim će proći u grupnu fazu. Čak 86 odsto ispitanika je reklo Partizan.

18.33 - OČEKIVANI SASTAVI:

BATE BORISOV: Černik, Žarnerčik, Dubra, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Staseviš, Karnicki, Hleb, Gordejčuk, Rodionov

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov

18.24 - EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE ZA VEČERAŠNJI MEČ:

Kec na BATE iznosi 2.25, kvota na remi je 3.15, dok je na pobedu Partizana 3.35, ali vredi pomenuti da su kvote na crno-bele u blagom padu. Zanimljivo, kladionice su ubeđene da neće doći 3 ' jer je kvota velikih 2.58. Na GG je 2.13, na NG iznosi 1.67, a čak 1.54 da će Partizan dati jedan gol.

Osim na konačan ishod, kvota pada i na 0-2, da neće pasti gol u oba poluvremena, iz x-x, ali i na to da Partizan prvi daje gol.

18.05 - DOMAĆI TIM VEĆ DVA MEČA NIJE DAO GOL, DOK JE PARTIZAN POSTIGAO ČETIRI

BATE je u poslednjem prvenstvenom meču odigrao samo 0:0 protiv Gomela, dok su kolo ranije poraženi kod kuće od Dinama iz Minska (0:1). S druge strane, Partizan je poražen u derbiju od Vojvodine (3:2), ali je nešto ranije savladao Spartak sa 2:1, golom u 95. minutu.

17.58 - RTS NEĆE PRENOSITI MEČ

RTS večeras neće direktno prenositi prvu utakmicu plej-of runde kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između BATE Borisova i Partizana.

- Prema ugovoru koji RTS ima sa Uefom, naša kuća direktno prenosi utakmice Lige šampiona koje se igraju sredom, kao i utakmice Lige Evrope koje su na programu četvrtkom - između ostalog stoji u saopštenju. Opširnije PROČITAJTE OVDE.

17.50 - TELEGRAF JE U PONEDELJAK VEČE PRISUSTVOVAO TRENINGU PARTIZANA U MINSKU

Fudbaleri Partizana odradili su trening na stadionu “Traktor” u Minsku, jer su smešteni u tom gradu, pošto se stadion u Borisovu se nalazi 75 kilometara od Minska, pa da ne bi gubili vreme na putovanje.

Posle treninga beloruski novinari su uzimali izjave od Abaubakar Oumarua i Valeri Božinova. Sa druge strane Stefan Babović je srpskim novinarima rekao da je sve ono što se desilo na aerodromu ruska škola.

Foto:Telegraf Foto:Telegraf

17.40 - OČEKUJE SE PUNA BORISOV ARENA:

Organizatori predviđaju da će na meču BATE - Partizan biti oko 12.000 ljudi. Kapacitet je smanjen zbog pravila UEFA, a očekuje se između 300-500 Grobara u Belorusiji.

17.30 - BELORUSI SU POMALO I NADMENO GOVORIO O VEČERAŠNJOJ UTAKMICI:

- Znamo da je Partizan jak u napadu, ali prvenstvo Srbije i Liga šampiona su dva potpuno različita takmičenja. Mi smo dobro pripreljeni. Nema velikog pritiska. Očekujemo da pružimo bolje partije od ovih koje smo prikazali u prvenstvu u poslednje vreme - rekao je defanzicav Denis Poljakov.

17.20 - PROČITAJTE ŠTA JE TRENER PARTIZANA ZORAN MILINKOVIĆ REKAO U NAJAVIO OVOG MEČA:

- Nećemo menjati naš stil, nastavićemo sa napadačkom igrom i u Belorusiji. Izuzetno respektujemo BATE, znamo da su igrali tri puta u Ligi šampiona u poslednje četiri godine. To ukazaje da poseduju iskustvo, čak i rutinu za najveće takmičenje. Uprkos tome, mi želimo da se takmičimo i učinimo sve kako bi ostvarili san - rekao je Milinković novinarima po dolasku u Belorusiju.

>>> Ovde možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavle Šumadinac

    18. avgust 2015 | 19:37

    Zvezaš sam od kad znam za sebe...! A večeras ću navijati svakako za Partizan... Kao što sam i za Vošu navijao prošle nedelje... Navijam bre za naš fudbal koji nam je u kolapsu... Ova deca nam malo vratiše nadu...!

  • Liga Sampiona

    18. avgust 2015 | 21:37

    Urekao nas komentator, ako nije 5 puta rekao "samo da jeftovic ne dobije drugi žuti" . Arena sport!

  • Fane007

    18. avgust 2015 | 22:26

    Babovic fantastican, kao i Brasanac, Abubakar, A. Zivkovic... Jevtovic nula, kao i Petrovic, kao i Bozinov... Nijedan dobar potez ove trojice, samo izgubljene lopte i onaj toliko naivni crveni karton... Verujem i dalje da mozemo dalje, ali morace da se oznoje i potrude u revansu toliko da im prisedne eventualni prolazak u LŠ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA