Čovićev zet zapalio forum zvezdaša: Registrovao se, odgovara na pitanja navijača i proziva Vujoševića!

Član UO KK Crvena zvezda Miloš Ninković uključio se na jedan od internet foruma gde se okupljaju pristalice crveno-belih i odgovara na sva njihova pitanja

  • 18

Član Upravnog odbora košarkaškog kluba Crvena zvezda Miloš Ninković od pre nekoliko dana zvanično je postao član internet foruma na sajtu redstarbelgrade.info na kome se okupljaju navijači crveno-belih i učestvuje u direktnoj komunikaciji za pristalicama kluba.

Ovaj potez bivšeg predsednika Crvene zvezde Beograd je po prvi put viđen u srpskom sportu da na taj način neko od najviših zvaničnika kluba bude u direktnom konktaktu sa navijačima i odgovara na sva njihova pitanja u vezi sa klubom, igračima i svime što ih zanima.

Njegova pojava na forumu je izazvala lavinu pozitivnih komentara među njima, ali i bezbroj pitanja na koja je on uglavnom odgovarao bez ustručavanja.

Fanove šampiona Srbije je najviše interesovalo formiranje tima za narednu sezonu, dovođenje pojačanja, kakva je politika kluba u vezi sa igračima iz sopstvenog omladinskog pogona, klupske finansije, ciljevi i planovi, kao i pitanja o fudbalskom klubu, a nisu izostala i sitna peckanja upućena večitom rivalu Partizanu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

PREGOVARAMO SA DVA STRANCA

Kada su u pitanju dolasci novih igrača, naročito stranaca, Ninković je istakao da se pregovara sa dvojicom igrača čija se imena nisu pojavljivala u medijima, kao i da se neki košarkaši dovode u vezu sa klubom samo da bi podigli sebi cenu.

- Nije dobor licitirati sa imenima. Neki igrači i njihovi menažderi sami puštaju dezinformacije kako bi sebi i svojim klijentima podigli cenu preko našeg imena. Puno je dezinformacija oko eventualnih pojačanja, Prava imena, na sreću još nisu spomenuta - napisao je Ninković uz napomenu da je prioritet dovođenje dva pojačanja.

On se osvrnuo i na čitavu situaciju oko Markusa Vilijamsa od toga da je bilo razgovora o njegovom ostanku u klubu kao i kazni koja će mu biti izrečena od strane kluba kada bude FIBA iznela svoju kaznu o suspenziji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bilo je planirano da Vilijams ostane, ali pošto će njegova suspenzija biti verovatno šestomesečna, ta opcija nije realna. Njemu premije nisu isplaćene do konačne odluke FIBA. Naš pravilnik je rigorozan u takvim slučajevima, ali moramo salgedati i njegovu ulogu u prošlosezonskim uspesima i doneti odluku, ali ne pre donošenje konačne odluke FIBA.

Što se tiče mlađih igrača i talenata, Ninković je napisao da će određeni igrači dobiti mnogo značajniju ulogu u narednoj sezoni, a da je potpisivanje profesionalnih ugovora sa nekolicinom talentovanih juniora i njihovo priključivanje pripremama seniorskog tima pokazatelj kakvo je opredeljenje kluba.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

UDAR NA ZORANA SAVIĆA

Takođe, on se osvrnuo i na najveći problem ne samo košarke, nego i srpskog sporta, odlazak mladih i perspektivnih igrača i za to okrivio menadžere, a govoreći o njima naveo je da postoji grupa menadžera sa kojima klub ne želi da sarađuje ni na kakav način upravo iz takvih razloga.

- Glavni razlog je u većini slučajeva uticaj na igrače sa strane, uglavnom od menadžera, da klub određenog igrača nedovoljno forsira, ne planira u prvom timu, pričaju priče da je baš na njegovoj poziciji najveća gužva i da neće dobiti šansu. Objašnjava im se da su preveliki talenti da bi nekom bili rezerva.

- Obično su roditelji ti koji menadžerima, obično nesvesno, ostavljaju prostor da uđu na mala vrata. Glavne menadžere u ovom poslu sam već naveo, ali ću i ponoviti. Braća Zoran i Goran Savić, Dragan Delić, Spomenko Pajević su glavni režiseri takvih stvari, mada ima još pojedinaca koji slede njihov primer - bio je odgovor Ninkovića koji je rekao i da je bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Zoran Savić krivac za odlazak talentovanog Vojislava Stojanovića.

Printskrin: Youtube/ChipsyWestBalkan Printskrin: Youtube/ChipsyWestBalkan

Kada su u pitanju finansije kluba, budžet, plate igrača, član UO Zvezde je naveo da se zaposleni u klubu isplaćuju na vreme uz odstupanja od eventualno par dana.

- Igračima se desi da neki put kasne plate, ali se sustigne i kompletno se isplate u razumnom roku. Njihove plate nisu tajna, ali je neumesno pričati o tome, ima sve u budžetu. Kada su u pitanju dogovanja prema bivšim igračima, Katić je isplaćen kompletno, Tadiji Dragićeviču imamo još jednu ratu sledeće nedelje da isplatimo, a Radenović će biti isplaćen kompletno do kraja septembra.

OD TRANSFERA 1,6 MILIONA EVRA

Crvena zvezda je, prema njegovim rečima, u ovom trenutku na pozitivnoj nuli kada se pogleda stanje zatečeno u klubu 2011. godine i u ovom trenutku i uporedi prihodna i rashodna strana. Uz to je navedeno da po prvi put je klub u situaciji da deo duga iz prethodne sezone ne prebacuje u budžet za tekuću.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Zahvaljujući dobroj sezoni, sponzorima i dobrom prelaznom roku u kome smo do sada prihodovali 1,6 miliona evra imamo po prvi put luksuz da jedan deo duga ne prebacujemo u budžet za sledeću sezonu - napisao je Ninković koji se osvrnuo i na ono što se prošle godine često potenciralo, a to je pomoć države Zvezdi i Partizanu.

On je izneo podatak koliki novčani iznos dobijaju dva najveća srpska kluba od države preko sponzora koje im je ona obezbedila i tako pecnuo trenera crno-belih Duška Vujoševića koji je često prethodne godine govorio o nejednakom tretmanu države.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kroz Telekom i malo grad Beograd oko 1.000.000 evra na godišnjem nivou je bilo prošle godine, a toliko očekujemo i ove. Takođe naše komšije (Partizan prim. aut) isto zaslugom države imaju oko 1.000.000 evra godišnje što znači vrlo uravnoteženo sa strane države bez obzira šta priča trener bez rominga i ugovora - napisao je Ninković i dodao koliki deo se vraća državi na različite načine.

- Neto doprinos države u slučaju prošle i ove sezone ne bi trebalo da pređe nekih 40%, tj. ako da milion evra kroz poreze, zakupe i osta stvari vezane za državu direktno se vrati oko 600.000, a indirektno država zarađuje. Tačne podatke ćemo objaviti ovih dana.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

TRI MEČA U ARENI 2015/2016

Pored svega toga Ninković je napomenuo da će crveno-beli sigurno tri meča prve faze Evrolige igrati u Areni i izneo podatke o neto zaradi od igranja u toj hali koja iznosi oko 130.000 evra, dok je u Pioniru 45.000 evra, te da će se produžetku ugovora razgovarati sa Lukom Mitrovićem posle reprezentativne akcije, a da će situacija sa Jakom Blažičem biti poznata narednih dana.

Na kraju je stigao i da se našali posle pitanja jednog od forumaša zašto više nema na utakmicama u Areni atraktivnih igračica, rekavši da je njegova tašta (supruga Nebojše Čovića prim. aut.) zabranila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    19. avgust 2015 | 15:16

    Ninkoviću, pa ti nisi ni znao šta je košarka dok se nisi udao u porodicu Čović.

  • laki partizanovac

    19. avgust 2015 | 13:19

    Kazavši da je Duško Vujošević trener bez ugovora i rominga je rekao sve o sebi. Imam predlog. Sprovedite anketu isključivo sa navijačima Crvene Zvezde sa pitanjem: a) Da li znaju ko je Duško Vujoševič? b) Da li znaju ko je Miloš Ninković? Ja rezultat ankete znam a vi. Srdačan pozdrav i molim da objavite komentar.

  • Pavlovic Sasa

    19. avgust 2015 | 13:10

    Pa ti si prizetko bez rominga trebao si zenino prezime da uzmes!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA