Domaćini stopostotni: Junajted slavi golčine Depaja, Lacio i dalje nepobeđen na Olimpiku! (VIDEO)

U mečevima odigranim u utorak svi domaćini su slavili. "Crveni đavoli" preokrenuli protiv Briža, Lacio ne gubi od Nemaca u Rimu

  • 0

Nisu domaćini ništa prepuštali slučaju u prvim utakmicama baraža za ulazak u Ligu šampiona odigranih u utorak uveče. Svi su iskoristili prednost domaćeg terena i zabeležili pobede sa kojima odlaze na revanš mečeve za nedelju dana. Mančester junajted je bio najubedljiviji protiv Briža sa 3:1, dok su minimalce ostvarili Astana, Lacio i BATE.

>>> ŽIVKOVIĆ MOGAO DA BUDE JUNAK: Hrabri Partizan poražen sa igračem manje u Belorusiji (FOTO) (VIDEO)

>>> Zlatni Orlić na korak od Lige šampiona: Astana dobila APOEL kod kuće (VIDEO)

Zabrinuli su se navijači na "Old Trafordu" u 8. minutu utakmice kada je Majkl Kerik nespretnom reakcijom posle slobodnog udarca Belgijanaca skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, ali im je strah vrlo brzo otklonio najbolji igrač meča Memsif Depaj koji je pet minuta kasnije pokazao sjajnu kontrolu lopte i izjednačio na 1:1.

Do kraja poluvremena je usledio potpuni preokret pošto je isti igrač fenomenalnim udarcem sa ivice šesnesterca iskosa poslao pravu bombu u mrežu belgijskog tima. Gosti su u drugom poluvremenu ostali i sa igračem manje posle drugog žutog kartona Mehelea, a konačan rezultat postavio je Maruan Felaini koji je bio brži od sudijskog zvižduka.

U jednom od derbija baraža Sporting je u prvom susretu uspeo da savlada moskovski CSKA 2:1, iako Rusi imaju za čim da žale pošto je Dumbija promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu. Ovoletošnje pojačanje "lavova" Teofilo Gutijerez im je doneo prednost u 12. minutu krunisavši odličnu akciju koju su izveli njegovi saigrači golom.

U 27. minutu domaći defanzivci su napravio prekršaj u svom šesnaestercu nad Zoranom Tošićem koji je ušao u gol šansu, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Dumbija, ali je njegov udarac odbranio Rui Patrisio. Ipak, reprezentativac Obale slonovače se iskupio u 40. minutu vešto izbegavši ofsajd zamku i poravnao rezultat.

No, u 83. minutu Slimani je dobio odličan pas petom od Karilja i matirao Akinfejeva za konačnih 2:1.

Lacio je uspeo da zadrži oreol nepobedivosti na svom "Olimpiku" kada su u pitanju susreti sa nemačkim timovima, pošto su nebesko-plavi trijumfovali nad Bajerom iz Leverkuzena 1:0 pogotkom Keite u 77. minutu koji je iskoristio svoju brzinu da postigne pogodak odluke. Dušan Basta je odigrao čitav meč, dok je Sergej Milinković Savić ušao u 53. minutu.

Baraž za ulazak u Ligu šampiona, prvi mečevi:

Utorak

Astana - APOEL 1:0

(Džolčiev 14)

BATE Borisov - Partizan 1:0

(Gordejčuk 75)

Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0

(Keita 77)

Mančester junajted - Briž 3:1

(Depaj 13, 43, Felaini 90+4 - Kerik a.g. 8)

Sporting - CSKA Moskva 2:1

(Gutijerez 12, Slimani 83 - Dumbija 40)

Sreda

Bazel - Makabi Tel Aviv 20.45

Seltik - Malme 20.45

Rapid - Šahtjor 20.45

Skenderbeg - Dinamo Zagreb 20.45

Valensija - Monako 20:45

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA