Oprostio se Zaneti od Morosinija u Bergamu

Kovčeg sa telom preminulog fudbalera bio izložen u crkvi u naselju Monteroso u Bergamu

  • 0

Više hiljada ljudi, među kojima su bili i fudbaleri Intera Havijer Zaneti i Andrea Ranokija, oprostili su se u Bergamu od Pjermarija Morosinija, koji je u subotu umro na utakmici Livorno - Peskara.

Morosini, član Livorna, rođen je u Bergamu, a kovčeg sa njegovim telom bio je izložen u crkvi u naselju Monteroso u tom gradu.

Pored Zanetija i Ranokije, od Morosinija su se oprostili generalni direktor Atalante Roberto Spanjolo, trener mlađih kategorija tog tima Fabio Galo i nekadašnji predsednik kluba Alesandro Ruđeri.

Od Morosinija se danas u Bergamu oprostila i kompletna ekipa drugoligaša Breše.

Morosini je karijeru počeo u Atalanti, ali nikada nije zaigrao za prvi tim.

Sahrana Morosinija održaće se sutra u Bergamu, biće prenošena na tri velika video bima u blizini groblja, a očekuje se dolazak više od 20.000 ljudi.

Morosini se prošle subote na utakmici protiv Peskare srušio na terenu u 31. minutu, a prvu pomoć pružili su mu klupski lekari.

Utakmica je odmah prekinuta, a potom je Fudbalski savez Italije doneo odluku da otkaže sve utakmice tog vikenda u Seriji A i B.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA