Srpska atletika konačno dobija svoju kuću! (FOTO)

Ministri odbrane i sporta obišli radove na atletskoj dvorani čija će druga faza radova biti završena u decembru ove godine

  • 0

Ministri odbrane i omladine i sporta Bratislav Gašić i Vanja Udovičić, u društvu predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića obišli su u sredu radove na izgradnji atletske dvorane.

Atletska dvorana koja će biti u okviru kasarne "General Jovan Milošević" na Banjici, jedan je od važnijih objekata u celoj organizaciji Evropskog atletskog prvenstva, a Vlada Srbije obezbedila je dovoljno sredstava za njen završetak.

OBNOVLJENA STAZA: Novi šampioni stasavaće u Smederevskoj Palanci (FOTO)

Druga faza radova trebalo bi da bude završena do 19. decembra ove godine kada bi bio završen krov i unutrašnji radovi u dvorani, a samim tim će i prvi atletičari moći da isprobaju objekat.

Ministri su bili upoznati sa time dokle se stiglo sa radovima kao i gde će se u dvorani koje discipline održavati..

- Atletika konačno dobija svoj krov nad glavom. Zahvaljujem se ministarstvu odbrane i ministarstvu sporta i omladine. Ovo je pravi primer saradnje dva ministarstva kada je interes srpskog sporta u pitanju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovaj proces traje već šest godina, a dolaskom ministara Gašića i Udovičića znatno je ubrzan. Naši atletičari će imati priliku da treniraju i preko zime, tako nećemo morati da trošimo novac za pripreme u iniostranstvu.

- Novi predsednik svetske atletske federacije Sebastijan Kou će doći u septembru u Beograd - rekao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Foto:Telegraf Foto:Telegraf

Ministar odbrane Bratislav Gašić dodao je:

- Po drugi put smo na ovom objektu u proteklih šest meseci  i mogu da izrazim svu zahvalnost ministru Udovičiću na svom trudu koji je uložio. Ovo je jedan od važnijih objekata u srbiji u cilju organizacije Evropskog prvenstva u atletici 2017. godine. Očekujemo da se vidimo ovde u decembru kada se završava druga faza - rekao je ministar  Gašić.

Foto:Telegraf Foto:Telegraf

Veliki udeo u izgradnji ove dvorane ima i ministarstvo omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem.

- Ovo je sve u sklopu priprema za organizaciju EP 2017 i jedan od uslova. Dvorana ima veći značaj za nas jer neće služiti samo atletičarima već i pripadnicima vojske i građanima Srbije. Nismo toliko bogata zemlja da možemo da imamo po jedan objekat za svaki sport. Želimo da iskoristimo sve kapacitete i da drugi dolaze u našu zemlju i dive se objektima - rekao je Udovićić.

Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA