Kakva čast za legendu naše odbojke: Ovo je dokaz koliko Italijani cene Vujevića!

Peruđa je povukla dres sa brojem 13 u čast Gorana Vujevića

  • 6

U čast legendarnog odbojkaša naše reprezentacije Gorana Vujevića, Peruđa  je povukla iz upotrebe dres sa brojem 13. Za ovu ekipu je Vujević nastupao poslednje četiri godine karijere, od 2011. do 2015. godine, a u maju ove godine se penzionisao u 43. godini.

>>> LEGENDA ODBOJKE: Goran Vujević dobio nagradu za životno delo!

>>> Legendo, hvala ti za sve! Vujević u 43. godini i posle četvrt veka karijere rekao da je dosta! (VIDEO)

Proslavljeni reprezentativac je karijeru počeo još 1991. godine u Partizanu, gde je proveo pet godina, da bi potom započeo inostranu karijeru.  Najviše je tokom karijere igrao upravo u Peruđi, gde je bio u dva navrata i čiji je dres nosio ukupno osam godina.

>>> POTEZ ZA DIVLJENJE: Na ovaj način navijači Peruđe odali su počast preminulom sinu srpske odbojkaške legende! (VIDEO)

Legendarni Kvisko je pre nešto više od mesec dana dobio priznanje za životno delo od strane Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Ovaj gest Peruđe je još jedan pokazatelj o kakvoj veličini je reč.

Najveći uspeh na reprezentativnom nivou mu je osvajanje zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Osvojio je drugo mesto na svetskom prvenstvu u Tokiju 1998. godine, dok je na prvenstvima Evrope osvojio zlatnu, srebrnu i tri bronzane medalje.

>>> Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nix

    22. avgust 2015 | 10:06

    Vujke car.. Hvala ti za sve.. :)

  • Еуклид

    22. avgust 2015 | 10:16

    Пример тихог, неприметног играча чији учинак увек буде итекако приметан. И за клубове, и за репрезентацију. Браво "Квиско" више него заслужено.

  • MS

    22. avgust 2015 | 09:45

    Legenda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA