Dve bronze za srpske kajakaše na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

Dve bronzane medalje na šampionatu sveta osvojili su kajakaši u dvosedu Marko Dragosavljević i Nebojša Grujić, te Marko Tomićević i Milenko Zorić

  • 2

Srpski kajakaši Marko Dragosavljević i Nebojša Grujić osvojili su  BRONZANU  medalju na Svetskom šampionatu u Milanu, a isto odličje doneli su i Marko Tomićević i Milenko Zorić.

 

Njih dvojca su u trci na 500 metara zauzeli treće mesto samo zbog malo slabijeg starta. Kasnije su pojačali ali su uspeli da stignu samo do treće pozicije.

 

Zanimljivo je da je ova trka održana ranije, kada su naši osvoijili drugo mesto, ali je poništena zbog lošeg starta, pa je ponovljne a u podne.

 

Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara,osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Milanu. Osim toga njih dvojica su osvojili i olimpijske norme.

 

 

Marko i Milenko su odlično izveslali trku, bili su do pola trke na četvrtom mestu a zatim su pojačali ritam. Vodili su sve do 800 metara, a onda su malo posustali i na kraju završili kao treći, što je veliki uspeh.

 

Foto: Kajakaški savez Srbije

Foto: Kajakaški savez Srbije

 

Ovo je treća medalje za Srbiju jer su pre njih srebrnu osvojile Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić.

 

Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA