Bajern sa desetoricom u 90. minutu do trijumfa, okliznuli se Šalke i Volfzburg! (VIDEO)

Hofenhajm promašio penal protiv šampiona i imao igrača više zbog čega je kažnjen u poslednjem minutu

  • 1

Robert Levandovski je spasilac Bajerna. Minuti su delili branioca titule u Bundesligi od prvog kiksa u novoj sezoni, ali je Poljak pogotkom u nadoknadi vremena doneo trijumf Bavarcima nad Hofenhajmom 2:1. Subotnje popodne je obeležio i kuriozitet da su čak tri meča završena istim rezultatom 1:1, a okliznuli su se Šalke i Volfzburg.

>>> NAJBRŽI GOL U ISTORIJI BUNDES LIGE: Bajern ga primio posle samo šest sekundi! (VIDEO)

Aktuelni šampion Nemačke bio je u bezizlaznoj poziciji na gostovanju u Hofenhajmu, a igrač domaćih Eugen Polanski još dugo će razmišljati o romađenom jedanaestercu kojim je mogao njegov tim da izbegne poraz.

Posle ubitačnog starta protiv Hamburga četa Pepa Gvardiole je sada bila na kolenima. Primili su pogodak već u šestoj sekundi utakmice što je najbrži gol u istoriji Bundeslige i to posle neverovatne greške Davida Alabe koji je prosto dodao loptu Kevinu Folandu i spojio ga sa golom, a napadaču Hofenhajma nije bilo teško da savlada Nojera.

Ipak pred kraj prvog poluvremena Daglas Košta je imao odličan solo prodor posle koga je usledio jak šut, a golman domaćih je samo odbio loptu i to direktno na nogu Mileru koju ju je sproveo u mrežu za 1:1.

A onda u drugom poluvremenu šansa za Hofenhajm koju nisu smeli da propuste. Džerom Boateng je igrao rukom u svom šesnaestercu posle slobodnog udarca za domaće i dobio drugi žuti karton, a arbitar je uz to dosudio i jedanaesterac. Loptu je uzeo pomenuti Polanski, šutirao i promašio, odnosno pogodio stativu.

Kazna za to stigla je u najgorem mogućem trenutku, u 90. minutu,  Daglas Košta je prošao po strani ušao u šesnaesterac i asistirao Levandovskom kao na tacni, a Poljak je rutinski pogodio za pobedu 2:1.

Čak trei utakmice su završene istim rezultatom 1:1, a računajući i prvi meč kola odigran u petak, onda četiri meča u čitavom 2. kolu do sada. Šalke je kiksnuo na "Feltins areni" protiv novajlije Darmštata, kao i Volfzburg na gostovanju Kelnu.

Rauš je u 9. minutu izuzetno preciznim udarcem iz prve sa ivice šesnaesterca je doneo prednost Darmštatu protiv Šalkea, ali je domaćin na startu drugog poluvremena preko Drakslera izjednačio i postavio konačan rezultat.

Keln našeg Miloša Jojića, koji je odigrao poslednjih desetak minuta, poveo je protiv Volfzburga posle pola sata igre i početničke greške golmana Benalja koga je lopta preskočila, ali su "vukovi" izjednačili u 83. minutu posle odbitka na koji je natrčao Niklas Bentner.

Bundesliga, 2. kolo:

Petak

Herta Berlin – Verder Bremen 1:1

Subota

Šalke – Darmštat 1:1

(Draksler 47 - Rauš 9)

Ajntraht Frakfurt – Augzburg 1:1

(Rus 86 - Kajubi 23)

Keln – Volfzburg 1:1

(Coler 30 - Bentner 83)

Hanover – Bajer Leverkuzen 0:1

(Čalhanoglu 18)

Hofenhajm – Bajern Minhen 1:2

(Foland 1 - Miler 41, Levandovsk 90)

Hamburger – Štutgart 3:2 (1:2)

(Iličević 34, Lasoga 84, Đuru 89 – Ginček 23, 42)

Nedelja

Ingolštat – Borusija Dortmund 15.30

Borusija Menhengladbah – Majnc 17.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA