Penzionisao se u 30. godini, a onda je dobio poziv Klivlenda i vratio se košarci!

Nije mogao da odoli zovu NBA lige

  • 0

Ruski košarkaš Saša Kaun novi je igrač Klivlend Kavalirsa, iako je na kraju ove sezone bio izjavio da završava karijeru u 30. godini.

Ruski centar je još u januara najavljivao da će se povući iz košarke, a onda je to stvarno učinio na kraju sezone kada je rekao da više ne uživa u igri, ali je očigledno dva meseca kasnije promenio mišljenje.

Kaun je potpisao dvogodišnji ugovor sa Klivlendom, koji ga je 2008. godine draftovao u drugoj rundi kao 56. pika. Očigledno su poziv Dejvida Blata i zov najjače lige sveta bili dovoljni da ga vrate posle dvomesečne penzije ponovo na parket.

Trisdesetogodišnji košarkaš je karijeru počeo u SAD na koledžu Kanzas, a poslednjih sedam sezona igrao za moskovski CSKA i osvojio po pet titula ruskog prvenstva i VTB lige.

Sa reprezentacijom Rusije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu (2012), a ekipu je sa klupe vodio upravo Blat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA