Molotovljev koktel bačen na Fors Indiju

Mehaničar britanskog tima tražio da se vrati kući jer se boji za bezbednost u Bahreinu

  • 0

Član ekipe Fors Indije vratiće se u Englesku iz bezbednosnih razloga, pošto se zajedno sa još trojicom kolega našao u sukobu između policije i demonstranata dok su se vraćali sa staze na kojoj će se održati trka Formule 1.

Bačeni Molotovljev koktel eksplodirao je neposredno pored neoznačenog automobila mehaničara britanskog tima, javljaju ostrvski mediji. Iako se pretpostavlja da mehaničari nisu bili meta napada, to je ipak bilo dovoljno jednom od njih da zatraži da se vrati kući iz straha za svoju bezbednost.

Savetnik bezbednosne službe Bahreina Džon Jejts izjavio je da ne može da garantuje bezbednost za osoblje ekipa Formula 1 tokom trke zakazane za ovaj vikend.

Ukoliko demonstrati nastave sa napadom na policiju, Jejts upozorova da će policajci biti prisiljeni da reaguju.

Iako je glavni grad Manama, u kojem se nalazi većina zaposlenih u okviru karavana Formule 1, okarakterisan kao mirno mesto proteklih dana, samo njihovo prisustvo u zemlji u okolnim mestima podstiče nasilje i antivladine proteste kojima se ispoljavaju tenzije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA