ZVEZDA JE NOVI LIDER: Katai srušio Javor pred 25.000 navijača! (VIDEO)

Crveno-beli sada imaju pet bodova više od najvećeg konkurenta za titulu Partizana

  • 94

Fudbaleri Crvene zvezde i dalje su jedini neporaženi tim u Superligi!

Sem toga, crveno-beli su od 7. kola i meča sa dosadašnjim liderom Javorom i pobede od 1:0, preuzeli čelo tabele pred dva velika izazova u naredna dva kola: gostovanje u Lučanima i derbi sa Partizanom.

Strelac jedinog gola pred 25.000 navijača na Marakani bio je Aleksandar Katai u finišu prvog poluvremena.

Zvezdin ofanivac ostao je u situaciji "jedan na jedan" sa defanzivcem gostiju, usledila je "biciklica" i precizan udarac u suprotan ugao danas odličnog golmana Javora Đogatovića.

Ivanjičani su na našem najvećem stadionu pokazali da nisu slučajno, do dolaska na Marakanu, bili lideri Superlige.

Ekipa Aleksandar Janjića igrala je odvažno, ofanzivno i samo da je imala malo više sreće i rutine u zavšnici akcija, nema sumnje da bi se iz Beograda vratila makar sa bodom, a ni pobeda nije bila misaona imenica za Ivanjičane u ovom duelu s obzirom na to da nijednog trenutka nisu bili u inferiornom položaju u odnosu na protivnika.

- Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Javor je organizovana ekipa koja se sjajno brani, a ume i da napada.  Mi smo mogli ranije da ranije da postignemo još neki gol i obezbedimo pobedu, ali nismo uspeli, pa smo strepeli do kraja - rekao je posle meča trener Zvezde Miodrag Božović za Arenusport.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Tragičar gosiju bio je Uzbekistanac Husnidin Gafurov, koji je na 0:0, izašao sam pred Rajkovića u punom trku iskosa sa leve strane, ali je uputio očajan udarac i poslao loptu daleko pored gola.

Drugo poluvreme nije obilovalo uzbuđenjima. Bila je to velika borba i taktičko nadmudrivanje bez pravih šansi na obe strane, pa su u takvim okolnostima igrači Miodraga Božovića lakše uspeli da sačuvaju minimalnu prednost i tri boda.

Utakmica će ostati upamćena i po povratku Aleksandra Lukovića na teren posle višemesečne pauze. Bivšeg reprezentativca Srbije navijači su pozdravili ovacijama odmah pošto je kročio na teren u nadoknadi vremena, zamenivši Savu Pavićevića.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Crvena zvezda - Javor 1:0

Stadion: „Rajko Mitić”.

Gledalaca: 24.369

Sudija: Aleksandar Vasić.

Pomoćnici: Dejan Petrović i Matija Olajoš Nađ.

Strelci: Katai 40

Žuti kartoni: Petković, Eliomar

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Petković, Pavićević (0d 92. Luković), Jovanović, Ristić - Donald - Grujić, Vered (od 47. Plavšić), Katai, Vieira - Jović (od 70. Stojanović)

JAVOR: Đogatović – Crnomarković, Milović, Gajić, Miletić – Docić (0d 82. Švonja), Đokić – Zečević, Silva Eliomar, Gafurov (od 75. Vujović) – Dražić (od 61. Josović).

Crvena zvezda - Javor 1:0

(Katai 34)

Voždovac - Čukarički 0:0

Vojvodina - Novi Pazar 4:1

(Babić 30, Ivanić 67, Paločević 72, Stanisavljević 86 - Rusević 90+3)

Odigrano juče:

Spartak - Metalac 0:3

Rad - Jagodina 0:0

Borac - Partizan 1:3

OFK Beograd - Mladost 0:1.

Odigrano u petak:

Radnički - Radnik 1:1.

Tabela: Crvena zvezda 17, Javor 15, Vojvodina 13, Partizan i Radnički po 12, Mladost 11, Borac 10, itd.

U utakmicama 8. kola sledećeg vikenda sastaju se Metalac - Čukarički, Radnik - Voždovac, Javor - Radnički, Mladost - Crvena zvezda, Partizan - OFK Beograd, Jagodina - Borac, Novi Pazar - Rad i Spartak - Vojvodina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks 58

    23. avgust 2015 | 20:07

    Šta je grobara na Zvezdinim vestima. Klasika Zvezda im ne izlazi iz usta

  • vlada

    23. avgust 2015 | 21:15

    Da nije delija, nasu ligu bi gledalo 2000 ljudi u proseku. Vadimo prosek

  • Crna Gora

    23. avgust 2015 | 23:08

    Najaci smo.Zvezda je zivot ljudi,Zvezda je emocija.Bez Zvezde ne mogu da zivim.Volim te Zvezdo.Zvezda je kao droga.Zvezda je moja prva ljubav.Na Zvezdu mislim svaki dan.Ne mogu dan da zamislim bez Zvezde.Moja jedina zelja je da Zvezda ponovo osvoji LS.Kada se probudim izjutra odma pomislim na Zvezdu.Svake veceri je sanjam moju ljubav ZVEZDU. VOLIM TE ZVEZDO NIKADA TE NECU OSTAVITI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA