UŽIVO: Sporting - Bilbao 2:1, Atletiko - Valensija 4:2 (KRAJ)

Lisabonski Sporting brani čast ostatka Evrope protiv tri španske ekipe, favoriti Bilbao i Valensija

  • 0

Večeras su na programu prve polufinalne utakmice Lige Evrope, a lisabonski Sporting brani čast Portugala u fazi takmičenja u kojoj se nalaze čak tri španska tima. Jedno je sigurno, trofej ide na Pirineje, a neke stvari mogle bi da budu jasnije već večeras oko 23 sata.

Poznati su sastavi timova.

Prvo poluvreme

U tvrdoj i ne toliko zanimljivoj utakmici u Lisabonu, Sporting je bio agilniji. Izgradili su "lavovi" u prvom poluvremenu nekoliko odličnih akcija, iz kojih su proistekli udarci na gol, a najbliži mreži Baskijaca bio je Van Volfsvinkel u 42. minutu kada je sa desetak metara iz odlične situacije šutirao pored gola.

Sa druge strane, Bilbao je pokušao da sa petoricom igrača u sredini terena koliko-toliko umrtvi igru i iz kontranapada ugrozi gol Portugalaca. Muniain i De Markos su bili najistaknutiji u prvom delu meča, a Fernando Ljorente, jedan od najboljih napadača Evrope u ovom trenutku, gotovo da nije primio korisnu loptu.

U Madridu, u španskom derbiju Atletiko - Valensija, "jorhgandžije" su do prednosti došle golom Falkaoa u 18. minutu. Fenomenalni kolumbijski napadač pokazao je još jednom ubilački instinkt. Pratio je akciju Atletika, Arda Turan je centrirao u kazneni prostor, a posle velike gužve u kaznenom prostoru "slepih miševa" najbolje se snašao i glavom pogodio mrežu Dijega Alvesa - 1:0. Ipak, Brazilac Žonas je neposredno pred odlazak na odmor postigao veoma važan gol za Valensiju, koji bi mogao da bude i ključan u pohodu na finale u Bukureštu 9. maja.

Drugo poluvreme

Nastavak je doneo mnogo uzbudljivije utakmice na oba stadiona. Atletik je uspeo da povede golom Aurtenečea u 54. minutu. Sporting je imao i sreće u 59. minutu pošto je Amorebieta pogodio stativu sa 13 metara! Madridski Atletiko na svom "Visente Kalderonu" vodi 3:1 preko Mirande u 49. i Lopeza u 54.

Sporting je uspeo da se vrati u meč i izjednači u 76. minutu! Na jednu odbijenu loptu natrčao je levi bek Insua i krajnje inteligentno, glavom sa desetak metara savladao nemoćnog Iraizosa! Samo tri minuta kasnije sledi preokret strašnim golom Dijega Kapela sa ivicen kaznenog prostora! U Madridu je praktično sve rešeno po pitanju finaliste, pošto Atletiko drugim golom Falkaoa vodi sa ubedljivih 4:1.

Sporting potpuno dominira u završnici utakmice, domaći tim propustio je sjajnu šansu u 84. minutu preko Karilja. Lisabonski tim sačuvao je prednost, ali na kraju može i da žali jer je imao priliku da još ubedljivije trijumfuje pred revanš na "San Mamesu". U Madridu, Atletiko ubedljivom pobedom nad Valensijom 4:2, koja je u poslednjim sekundama utakmice spasila čast preko Rikarda Koste, praktično overio plasman u finale, koje je na programu u Bukureštu 9. maja.

Atletiko - Valensija 4:2

Strelci: Falkao 18, 78, Miranda 49, Lopez 54 - Žonas 45+3, Rikardo Kosta 90+4

Stadion: "Visente Kalderon"

Gledalaca: 55.000

Sudija: Kreg Tompson (Škotska)

Žuti kartoni: Arda Turan, Domingez (Atletiko), Feghuli, Dijego Alves (Valensija)

ATLETIKO (4-2-3-1): Kurtoa, Filipe Luis, Domingez, Miranda, Suarez, Arda Turan (od 81. Tijago), Gabi, Adrijan (od 90. Salvio), Huanfran, Dijego (od 88. Perea), Falkao. Trener: Dijego Simeone

VALENSIJA (4-2-3-1): Dijego Alves, Rami, Đordi Alba (od 72. Pijati), Viktor Ruiz, Rikardo Kosta, Matije, Topal, Feghuli (od 72. Kanales), Tino Kosta, Žonas (od 79. Aduriz), Soldado. Trener: Unai Emeri

 

Sporting - Bilbao 2:1

Strelac: Insua 76, Kapel 79 - Aurteneče 54

Stadion: "Žoze Alvalade"

Gledalaca: 50.000

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

Žuti kartoni: Ismailov, Žoao Pereira (Sporting), Ituraspe, De Markos (Bilbao)

SPORTING (4-1-2-3): Rui Patrisio, Danijel Kariko (od 68. Kariljo), Polga, Žoao Pereira, Insua, Ćandao, Skars, Ismailov, Kapel (od 84. Pereirinja), Andre Martins (od 76. Dijego Rubio), Van Volfsvinkel. Trener: Rikardo Sa Pinto

BILBAO (4-1-2-3): Iraizos, Aurteneče, Amorabieta, Iraola, Ekiza, Ituraspe, De Markos, Ander Erera (od 73. San Hoze), Ljorente (od 87. Tokero), Susaeta (od 83. Ibai Gomez), Muniain. Trener: Marselo Bijelsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA