Prečka, stative, poništen gol, fenomenalne odbrane i MISTERIJA levog gola Arsenala i Liverpula (VIDEO)

Derbi ova dva tima, posle 16 godina, završen bez golova - 0:0

  • 0

Prosto je neverovatno da je derbi meč 3. kola Premijer lige između Arsenala i Liverpula završen bez golova. Prečke, stative, poništeni golovi, nestvarne odbrane Čeha i Minjolea...Sve je viđeno osim golova, ali ne treba kriviti ni jedne ni druge jer su ''odigrali'' fenomenalnu fudbalsku predstavu na Emirejtsu - 0:0.

Teško je reći ko je bio bliži pobedi. Moglo je biti 4:0 za Arsenal ili 3:0 za Liverpul. Ili miroljubivih, ali efikasnijih 2:2. S jedne strane dva okvira gola pogodio je Kutinjo (prečka i stativa), s druge Sančez stativu. Bila je to možda i najbolja prilika za Arsenal na meču u 60. minutu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ne i poslednja, jer su Tobdžije poslednjih 10 minuta dominirale. Venger je u igru ubacio Okslejd Čemberlena, a njegov centaršut Škrtel je mogao da skrene u svoj gol. Bio bi to efektan autogol slovačkog reprezentativca koji je i u prvom poluvremenu imao jedan kiks koji nije kažnjen.

Promašaj ili odbrana sezone? Čeh zaustavio šut Bentekea na 4 metra od gola (VIDEO)

Rezervista Arsenala je snažno šutirao i u nadoknadi vremena kada je Minjole izbacio u korner, a posle njega je Paulista mogao da postne heroj Emirejtsa. Mogli su i žiru i Remzi, ali je prvog odlično zaustavio Minjole, dok je gol drugog poništen zbog osfajda. Čini se nepravedno dosuđenog.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, titulu promašaja utakmice poneće Kristijan Benteke. Dobio j eodličnu loptu od Firmina u petercu, ali mu je Čeh skinuo zicer. Kao i u nekoliko navrata njegovim saigračima. Upravo su dva golmana najzaslužnija što je meč ova dva rivala završen bez golova posle 16 godina.

Zanimljivo, samo levi gol je bio opterećen tokom meča Arsenala i Liverpula. U prvom poluvremenu ga je branio Čeh, kada su i nastale fenomenalne odbrane, dok je o njemu u drugom poluvremenu brinuo Minjole. Tada su viđene one sjajne prilike Arsenala.

Premijer liga, 3. kolo:

Arsenal – Liverpul 0:0

Njukasl – Mančester junajted 0:0

Kristal Palas – Aston Vila 2:1

Lester – Totenhem 1:1

Norič – Stouk 1:1

Sanderlend – Svonsi 1:1

Vest Hem – Bornmaut 3:4

Vest Bromvič – Čelsi 2:3

Everton – Mančester Siti 0:2

Votford – Sautempton 0:0

Tabela: Mančester Siti 9, Lester 7, Junajted 7, Liverpul 7....Sauthempton 2, Sanderlend 1, VBA 1.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA