NOVI PODVIG ČELIČNOG SRBINA! Ovaj put na najtežoj trci u Japanu! (FOTO)

Nakon što su organizatori bili prinuđeni da izmene stazu, "Ironman Japan" je i zvanično najteža trka u "Ironman seriji". Vladimir Savić je uspeo da je završi

  • 4
Foto: Promo Foto: Promo

Srpski triatlonac Vladimir Savić je u dalekom Japanu osvojio 12. mesto na trci "Ironman", koja se smatra najtežom u ovoj seriji.

Naš rekorder je na ostrvu Hokaido završio trku u vremenu 10:20.44 - za to vreme je preplivao 3.8 kilometara, potom bajkom prešao 180 km, i na kraju pretrčao maraton (42.2km).

Ovaj rezultat je Saviću doneo četvrto mesto u grupi, a 12. u generalnom plasmanu.

Nakon što su organizatori bili prinuđeni da izmene stazu, "Ironman Japan" je i zvanično najteža trka u "Ironman seriji". S obzirom da je staza promenjena tri nedelje pre trke, brdsko trčanje bilo je pravi izazov za sve učesnike, a visinska razlika od 2.355m koju je trebalo savladati tokom vožnje bicikla dovoljno govori o izazovu koji je bio pred učesnicima.

- Taktički sam vrlo dobro uradio trku i snagu rasporedio na pravi način. Vrlo sam zadovoljan osvojenim 12. mestom u konkurenciji od više od 1.500 učesnika... Treba napomenuti da 216 učesnika nije uspelo da završi trku, što je neuobičajeno veliki broj onih koji su bili prinuđeni da odustanu - rekao je Savić.

Foto: Promo Foto: Promo

Pobednik trke je Nemac Sven Sundberg, drugo mesto je pripalo Patriku Evou (SAD), a treće Simonu Kokranu (Novi Zeland).

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo
Foto: Promo Foto: Promo

Foto: Promo Foto: Promo

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA