TRANSFERI: Bomba za kraj dana! De Brujne u Sitiju za rekordan novac!

Još jedan lud dan je završen na letnjoj pijaci, a pred sam završetak realizovan je novi veliki transfer

  • 4

Još jedan dan je za nama na fudbalskoj pijaci. Obeležio ga je pravi rat na relaciji bogatih arapskih vlasnika Pari Sen Žermena i Mančester Sitija, što je rezultiralo velikom transfer bombom. Naime, Kevin De Brujne će prema izveštajima iz Nemačke potpisati ugovor sa Sitijem, ali se to sve desilo ubrzo pošto se u igru uključio i PSŽ, koji je navodno bio spreman da ponudi 80 miliona evra.

Ovde pročitajte šta ste sve propustili u utorak.

Evo i hronološki svih transfer vesti od srede, a nema sumnje da nas očekuje veoma uzbudljivi naredni dani, pošto je vremena sve manje!

23:55 LJORENTE NA PREGLEDIMA U SEVILJI

Fernando Ljorente nalazi se na medicinskim pregledima u Sevilji, gde prelazi iz Juventusa. Očekuje se da Španac potpiše četvorogodišnji ugovor sa osvajačem Lige Evrope.

23:00 - DE BRUJNE IPAK U SITIJU!

Najava da Pari Sen Žermen nudi 80 miliona evra za Kevina De Brujnea, izgleda da je ubrzala vlasnike Mančester Sitija da preduzmu konkretne korake da bi doveli svoju prvu metu. Nemački mediji ističu da je transfer realizovan i da će Građani na ime obeštećenja platiti punih 74 miliona evra, što će biti rekordan novac ovog leta.

22:15 - TOTENHEM ODUSTAO OD BERAHINA

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vlasnik Pevaca Danijel Levi zaustavio je transfer Saida Berahina iz Vest Bromvič Albiona i povukao ponudu od 28,7 miliona evra. Totenhem je odustao od daljih pokušaja da dovede napadača, pošto je klub iz Birmningema tražio čak 34 miliona evra, što je gazdi Totenema previše, pa će potencijalno pojačanje potražiti na drugom mestu.

21:45 - MARTINEZ I DALJE ODBIJA DA PRODA STONSA

Everton je odbio novu ponudu Čelsija za Stonsa, a menadžer Roberto Martinez uvrstio ga je u startnu postavu Liga Kupa protiv Barnslija i istakao da on nije na prodaju, uprkos unosnim ponudama koje su Plavci poslali ovog leta. Takođe, on je istakao i da će Karamele ujutru da odbiju novi Čelsijev zahtev Evertonu da odredi cenu za talentovanog štopera.

21:00 - PSŽ OTIMA DE BRUJNEA SITIJU?

Fudbaler Volfsburga, belgijski reprezentativac Kevin De Brujne, mogao bi da nastavi karijeru u Francuskoj, prenosi dnevnik Bild.

Prema pisanju tog lista, za 24. godišnjeg De Brujnea zainteresovan je bogati Pari Sen Žermen, koji je za njegov transfer spreman da plati čak 80 miliona evra.

Bild navodi da je Volfsburg spreman da produži ugovor sa Belgijancem, koji je prošle godine stigao iz Čelsija, kao i da mu ponudi godišnju platu od 11,5 miliona evra, duplo više nego što trenutno zarađuje.

De Brujne je prošle sezone odigrao 34 utakmice u Bundes ligi postigavši 10 golova i u velikoj meri zaslužan je za vicešampionsku titulu nemačkog kluba.

Za Belgijanca je ovog leta najzainteresovaniji Mančester Siti, i transfer je bio gotovo izvestan, ali bi bogata ponuda Parižana mogla da poremeti planove bogatih gazdi Stijia, kojim, kao i PSŽ-om upravljaju arapski bogataši

20:15 - LAMELA U INTERU?

Izvori bliski Totenhemu sa Ostrva pominju da bi Erik Lamela mogao da pređe u redove Intera iz Milana. Ukoliko dođe do realizacije transfera, to neće biti pozajmica, već će Argentinac postati novi igrač Intera.

19.30 - DINJE U ROMI

Italijanski fudbalski vicešampion Roma objavio je danas da je na pozajmicu do kraja sezone angažovao odbrambenog igrača Pari Sen Žermena, reprezentativca Francuske Lukasa Dinja.

Parižani će dobiti odštetu od 2,5 miliona evra, a sporazumom dva kluba predviđeno je da Roma može da otkupi ugovor 22. godišnjeg defanzivca.

Dinje je prošle sezone odigrao 15 utakmica u prvenstvu Francuske, a za nacionalni tim do sada je upisao osam nastupa.

Pored Rome, za usluge Francuza bio je zainteresovan i Liverpul.

18:27 - MONAKO I REAL TVITNULI: KOENTRAO NA POZAJMICI

Samo nekoliko sati pošto je prodao levog beka Kurzavu Pari Sen Žermenu, Monako mu je već našao zamenu - Fabia Koentraoa. Oba kluba, i Real i Monako, potvrdili su putem svojih tviter naloga da su dogovorili pozajmicu Portugalca u Kneževinu.

17:48 - KRIČOVIJAK OSTAJE U SEVILJI

Gžegorž Kričovijak koji je ovog leta bio na meti brojnih klubova, a najviše se dovodio u vezu sa Arsenalom poručio je u španskim medijima da nema nameru da napušta Sevilju do sledećeg leta.

17:24 - BLAN POTVRDIO: KURZAVA DOLAZI U PSŽ!

Kao što se i najavljivalo od jutros Lejvin Kurzava će postati novi igrač Pari Sen Žermena. Dolazak levog beka Monaka na "Park prinčeva" potvrdio je i trener "svetaca" Loran Blan koji se zahvalio klupskom rukovodstvu što je uspelo da završi transfer i to za cenu od 23 miliona evra.

17:03 - LIVERPUL SE OPET VRTI OKO DORTMUNDOVIH IGRAČA

Ko sve od igrača Borusije Dortmund nije povezivan sa Liverpulom, a najnovije ime je Kuba Blaščikovski. Poljski internacionalac nije više neprikosnoven u timu "milionera" i očekuje se da napusti klub. Zainteresovan je bio i Betis, međutim, Andalužani su odustali zbog cene od 1,8 miliona funti koliko traži Borusija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

16:38 - ZAVRŠENO: ILJARAMENDI SE VRATIO KUĆI

Spekulisalo se sve i svašta, ali je nostalgija na kraju pobedila. Asijer Iljaramendi se vratio u Real Sosijedad. Momak koji je tokom prethodne dve godine u Realu odigrao samo 59 utakmica potpisao je šestogodišnji ugovor sa matičnim klubom. Tim iz San Sebastijana je za to morao da plati 17 miliona evra.

16:14 - I TUHEL RADI ISTO ŠTO I KLOP

Novi trener Borusije Dortmund Tomas Tuhel nastavio je sa praksom koju je započeo Jirgen Klop da među "milionere" dovodi igrače sa kojima je sarađivao prethodno u Majncu. Klop je to uradio sa Nevenom Subotićem, dok je Tuhel rešio ka kupi Park Ču Hoa, levog beka koga vidi kao idealnu rezervu za Marsela Šmelcera. Očekuje sada da transfer košta oko 5 miliona evra.

15:56 - ZVEZDA SE NE JAVLJA ZA SRNIĆA

Crvena zvezda i Čukarički su se dogovorili oko transfera Slavoljuba Srnića, međutim, poslednja dva dana od crveno-belih ni traga ni glasa. Opširnije pročitajte OVDE.

15:45 - TOTENHEM OPET IMA JUŽNOKOREJCA

Hong-Min Son je na putu za London. Jožnokorejski reprezentativac bi trebalo u toku dana da bude podvrgnut lekarskim pregledima u Totenhemu, a ukoliko sve prođe kako treba Leverkuzen će za njega dobiti 30 miliona evra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Son će tako postati drugi igrač iz Južne Koreje koji će zaigrati na "Vajt Hart Lejnu" posle legendornog Jong-Pjo Lija.

15:22 - HAMBURGER DOLAZI PO RAJKOVIĆA

Kapiten Crvene zvezde Predrag Rajković je tražena roba ovog leta. Od prelaska u Galatasaraj očigledno neće biti ništa, ali sada se javio nemački Hamburg koji ga već dugo prati i spreman je da plati 2,5 miliona evra za najboljeg golmana sveta.

Bundesligaš je spreman čak i da ostavi Rajkovića na Marakani do kraja sezone, a onda ga odvede, međutim, pitanje je da li će uopšte uspeti ga otkupe pošto ima još interesenata i to mnogo bogatijih od njega.

14:59 - KOENTRAO NA POZAJMICI U MONAKU

Španski AS javlja da će levi bek Real Madrida Fabio Koentrao preći u Monako na jednogodišnju pozajmicu i da je čitav posao praktično zavšen.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

14:35 - VOTFORD U ŽURBI ZA JOŠ JEDNIM POJAČANJEM

Čelnici Votforda se nadaju da će u toku dana završiti sve pregovore sa Renom oko kupovine Abdulaja Dukura za koga su ponudili 8 miliona funti.

14:13 - DOGOVORENO: VALDES PREŠAO U BEŠIKTAŠ

Kao što smo najavili, Viktor Valdes je novo pojačanje Beškitaša. Očekujemo detalje transfera.

13:54 - INTER DOGOVORIO LAMELU

Kako javlja "Tutosport", Inter i Totenhem su došli do dogovora koji se najavljivao. Erik Lamela stići će u Milano na jednogodišnju pozajmicu koja će "neroazure" koštati 6 miliona evra uz mogućnost da ga za dodatnih 14 miliona otkupe na kraju sezone.

13:32 - ANDERLEHT VRAĆA BUSUFU

Mbarak Busufa je bio jedan od najtraženijih igrača Evrope dok je igrao u Anderlehtu, a onda se preselio u Rusiju i takoreći nestao sa svelike scene. Sada klub iz Brisela pokušava da vrati Marokanca iz Dinama iz Moskve, a pregovori se intenzivno vode i očekuje se skori dogovor.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

13:11 - VALDES IDE U TURSKU

Viktor Valdes je prognan iz Mančester junajteda i traži novi kluba, a kao opcija pojavio se Bešiktaš i dogovor je na pomolu.

Kad smo već kod crno-belih iz Istanbula da dodamo da im je propao dolazak Lukaša Leive iz Liverpula, što je potvrdio i vlasnik kluba Fikret Orman koji je rekao da "crveni" nisu hteli da puste Brazilca.

12:50 - BORUSIJA VRAĆA HERTI NEDOKAZANOG NAPADAČA

Adrijan Ramos je kao velika nada stigao prošlog leta u Borusiju iz Dortmunda, ali poverenje nije opravdao, a ove sezone se nalazi u drugom planu. Zato je najverovatnije da će napustiti "milionere", a njegov bivši klub Herta bi htela da ga vrati u Berlin. Međutim, problem što bi tako Borusija ostala bez ijednog klasičnog napadača.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

12:31 - ZAZA VEĆ IDE IZ JUVENTUSA

Italijanski reprezentativac Simone Zaza početkom leta je stigao u Juventus kao veliko pojačanje za 18 miliona evra, a već do kraja avgusta bi mogao da ode za Torina. Navodno Vest Hem je već započeo pregovore o jenogodišnjoj pozajmici uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 11,5 miliona funti.

12:08 - HRVAT DOLAZI U PARTIZAN

Nekadašnja nada splitskog Hajduka Tonči Kukoč izjavio je bugarskim medijima da stiže na pregovore sa Partizanom. Levi bek je prošle godine nastupao za CSKA iz Sofije. Više pročitajte OVDE.

11:54 - LJORENTE NA PRAGU SEVILJE

Fernando Ljorente je odavno ispao iz planova Masimilijana Alegrija u Juventusu i šansu da igra dobija na kašičicu, pa je odlazak iz Torina neminovan. Tokom celog prelaznog roka se mnogo spekulisalo gde bi Bask mogao da ode, a izgleda da je najbliži Sevilji.

Transfer bi mogao biti realizovan već tokom dana, a obeštećenje iznosi oko 10 miliona evra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

11:33 - OSIPANJE MONAKA POSLE ISPADANJA IZ LIGE ŠAMPIONA

Monako nije uspeo da uđe u Ligu šampiona i zbog toga sledi rasprodaja tima. Abdenur bi trebalo da se preseli u ekipu koja je izbacila "kneževe" - Valensiju, za 28 miliona evra, dok se očekuje da nova ponuda PSŽ-a za Lejvina Kurzavu, veća od 24 miliona evra, bude prihvaćena. Uz sve to klub bi mogli da napuste i Žoao Mutinjo i nova zvezda na fudbalskom nebu Martiajal.

11:06 - INTER ZAPOČEO PREGOVORE SA DVOJICOM ARGENTINACA

Roberto Manćini ubrzano radi na pojačanjima, a želi da dvojicu Argnetinaca vrati na Apeninsko poluostrvo. Zato je legenda kluba Havijer Zaneti koji obavlja dužnost potpredsednika već stupio u kontakt sa svojim sunarodnicima - Ezekijelom Lavecijem i Erikom Lamelom, i pregovara o njihovom dolasku među "neroazure".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

10:47 - MUTINJO I ILJARAMENDI MIHINE ŽELJE

Siniša Mihajlović žarko želi da ojača sredinu terena, a potreban mu je i kreator. Posle mnogo peripetija čini se da je odustao od dovođenja defanzivnog Vicela i kreativnog Roberta Sorijana, a njegovi novi pikovi su Asijer Iljaramendi i Žoao Mutinjo.

Iljaramendi je na izlaznim vratima Reala i samo dan ranije se pričalo da će se vratiti u matični Sosijedad, iako su za njega zainteresovani bili Liverpul i Totenhem, međutim, sada su se uključili i "rosoneri" koji imaju odlične odnose sa "kraljevskim klubom", pa ne bi bilo iznenađenje da Bask završi na "San Siru".

10:29 - JUNAJTEDOVA META SADA BLIŽA ARSENALU

Odjeknula je bomba pre nekoliko nedelja kada se pojavila informacija da je Aleksandar Kokorin blizu dolaska u Mančester junajted umesto Pedra, međutim, sve je ostalo na spekulaciji, a sada ruski mediji pominju da je napadač Dinama iz Moskve blizu potpisa za Arsenal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

10:15 - KVARTET IZ PREMIJER LIGE JURI SILVU

Nije u pitanju David Silva, već Lukas Silva talentovani vezista Reala iz Madrida koji dolaskom Matea Kovačića neće imati previše prilike da igra u prvom timu, tako da je njegova pozajmica neminovna. Za usluge 22-godišnjaka koji je u januaru stigao na "Bernabeu" su zainteresovani Marsej i čak četiri premijerligaša - Arsenal, Sautempton, Mančester junajted i Čelsi.

10:00 - NAVIJAČI JUNAJTEDA GLASALI ZA POJAČANJA

Jutro otvaramo vešću o navijačima Mančester junajteda koji su izglasali na jednom internet sajtu koja dva fudbalera bi želeli da njihov klub dovede do kraja prelaznog roka. Možemo reći da nisu nimalo naivni, pošto su u pitanju Tomas Miler i Marko Rojs.

Ipak, teško da će im se ostvariti i jedna, a kamoli obe želje, jer dobro znamo šta njih dvojica znače svojim klubovima, kao i da su više puta isticali da nemaju nameru da menjaju sredinu.

Transferi, tračevi

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jatak

    26. avgust 2015 | 16:17

    Ispod 10 miliona ne davajte Rajkovica

  • Sime pfc

    26. avgust 2015 | 16:57

    Hamburg svake sezone igra relegatiu .. Mislim ove god leti konacno u 2 ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA