ZLATNI ORLIĆI NA NOVOJ MISIJI: Šampioni sveta i Evrope kreću u pohod na nove titule!

Novi selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je spisak igrača koji počinju kvalifikacije za Evropsko prenstvo za mlade, a na njemu se nalaze momci koji su osvojili omladinske titule prvaka Evrope i sveta

  • 2
Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina pobedom Brazila postala je šampion sveta! Foto: Tanjug/AP

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je spisak igrača za prvu utakmicu novog ciklusa kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2017. godine, među kojima dominiraju igrači, koji su na Svetskom prvenstvu za omladince osvojili titulu prvaka.

Šampionsku generaciju sa Novog Zelanda predvode Nemanja Maksimović, Saša Zdjelar, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Antonov, Srđan Babić, Vukašin Jovanović, Radovan Pankov, Miloš Veljković i Marko Grujić.

- Mnogi igrači iz ekipe koja je osvojila prvo mesto u Litvaniji pre dve godine trenutno malo igraju. Naš zadatak je da ih vratimo u reprezentaciju, jer su to svojim igrama u omladinskoj ekipi zaslužili. Moramo verovati u njih, jer su to pokazali na međunarodnoj sceni - rekao je Sivić na konferenciji za medije.

Srbija se takmiči u drugoj kvalifikacionoj grupi zajedno sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom, Litvanijom i Andorom. Prvi meč u kvalifikacijama odigraćе 8. septembra od 18.30 u Gornjem Milanovcu protiv Litvanije.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

- Pred nama je ozbiljan i dug put do Poljske. Na tom putu prvi korak će nam biti susret sa Litvanijom. To je ozbiljan rival, koji ima izrazite atletske karakteristike. S druge strane, mi imamo kratak period za pripreme, jer smo okupili novu generaciju. Naša želja je da protiv Litvanije osvojimo tri boda i uspešno započnemo novi ciklus kvalifikacija - dodao je Sivić.

Najveće nepoznanica na spisku je visoki napadač nemačkog drugligaša Minhena 1860 Fejsal Mulić, koji je rođen u Novom Pazaru.

- Golubović, Luka Stojanović i Pantić su bili deo nacionalnog tima. Sada je red da ih ponovo proverimo i vidimo da li mogu da odgovore obavezama. Nismo zaboravili ni Aleksandra Pavlovskog. Ali, i mnogi drugi igrači su pod našim okom. Prve tri, četiri utakmice moramo da snimimo stanje igrača, a potom da napravimo najbolji tim - objasnio je Sivić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na spisku novog selektora Sivića nalaze se:

Golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Filip Manojlović (Bežanija), Boris Radunović (Atalanta)

Odbrana: Petar Golubović (Piza), Milan Gajić (Bordo), Miloš Veljković (Totenhem), Srđan Babić (Real Sosijedad), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Radovan Pankov (Vojvodina), Bojan Nastić (Vojvodina), Nemanja Antonov (Grashopers)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sredina terena: Saša Zdjelar (Olimpijakos), Nemanja Maksimović (Astana), Marko Grujić (Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan), Danilo Pantić (Vitese), Luka Stojanović (Apolon), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Andrija Luković (PSV Ajndhoven)

Napadači: Ognjen Ožegović (Vojvodina), Uroš Ðurđević (Palermo), Aleksandar Čavrić (Genk), Fejsal Mulić (Minhen 1860).

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Naredno prvenstvo Evrope održaće se od 16. do 30. juna 2017. godine u Poljskoj. Plasman na EP izboriće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA