Maksimović uveo Astanu u Ligu šampiona, het-trik Runija, veliki preokreti CSKA i Leverkuzena (VIDEO)

Astana, CSKA, Junajted, Leverkuzen i BATE obezbedili su Ligu šampiona posle utakmica u sredu

  • 0

Revanš utakmice plej-ofa Lige šampiona donele su velika uzbuđenja i preokrete, u kojima je, osim meča Junajteda sve bilo nepoznato do poslednjih trenutaka meča. Na kraju su se grupne faze, osim BATE-a, domogli Junajted, Astana, CSKA Moskva i Leverkuzen.

Nemanja Maksimović je predodređen da bude heroj! Fudbaleri Astane napravili su istorijski uspeh i plasirali su se u Ligu šampiona, zahvaljujući golu zlatnog srpskog orlića. On je u duelu APOELA i Astane postigao izjednačujući gol u 84. minutu, i tako je postavio konačan rezultat od 1:1, koji je šampionu Kazahstana bio dovoljan posle pobede u prvom meču od 1:0. APOEL je poveo golom Stilića u 60. minutu, ali im to nije bilo dovoljno.

Maksimović je dobro ispratio akciju svoje ekipe u finišu meča i iskoristio je prodor i centaršut Džoldžijeva, prikrao se iza leđa odbrani i zatresao mrežu za veliko slavlje fudbalera Astane.

Leverkuzen je na svom terenu ponizio Lacio sa 3:0 i tako anulirao pobedu Rimljana iz prvog meča od 1:0. Golove za Aspirindžije postigli su Kalhanoglu, Mehmedi i Belarabi. Odbrana Lacija je loše reagovala u odbrani u 40. minutu. Želeli su da ispucaju loptu, ali je ona posle pravog rikošeta stigla do Kalhanoglua, kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Mehmedi je u 3. minutu drugog poluvremena postigao sjajan gol, nakon što se dobro otvorio u praza prostor i zakucao loptu u mrežu Beriše. Sve je rešeno u 88. minutu, kada je Belarabi postigao konačan rezultat.

Junajted je još ubedljivije pobedio Briž u revanšu. Posle 3:1 na Old Trafordu, Crveni đavoli su pobedili sa 4:0 i tako ukupnim rezultatom 7:1 trasirali sebi put do najelitnijeg takmičenja u koje se vraćaju posle godinu dana pauze. Briljao je Vejn Runi, koji je postigao het-trik.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

CSKA iz Moskve je napravio veliki preokret protiv Sportinga i takođe je obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Klub iz Lisabona je pobedio sa 2:1 u Portigaliji, vodio je i u Moskvi posle prvih 45 minuta golom Gutijereza u 36. minutu. Međutim, CSKA je u drugom poluvremenu napravio preokret, postigao je tri gola preko Dumbije u 49, i 72. minutu, dok je gol vredan Lige šampiona postigao Ahmed Musa u 85. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA