NADU IM NIKO NE MOŽE ODUZETI: Može li Vojvodina da napravi novo čudo u Evropi?

"Lale" su jednom već uspele protiv favorita da trijumfuju 4:0, pa zašto to ne bi uradile i večeras od 20.30 protiv Viktorije?

  • 7

Svi znamo da su čuda moguća, pa zašto onda jedno takvo ne bi mogli napraviti i fudbaleri Vojvodine! Novosađani igraju revaš meč na svom terenu u poslednjoj rundi kvalifikacija za ulazak u Ligu Evrope protiv Viktorije iz Plzenja i pokušaće da nadoknade ubedljiv poraz od 3:0 iz prve utakmice u Češkoj.

Svesni su svi da je pred izabranicima Zlatomira Zagorčića nemoguća misija, ali i svi takođe veruju da su "lale" kadre da načine još jedan podvig, uostalom napravile su to već jednom tokom ovih kvalifikacija kada su u Italiji razbili slavnu Sampdoriju 4:0, pa zašto nešto slično ne bi mogli da ponove u Novom Sadu.

Iako dobro znaju da protivnik ima ogromnu prednost, pomirenje sa porazom i ispadanjem pred takoreći vratima plasmana u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja, ne pada nikome na pamet u taboru crveno-belih iz "srpske Atine".

- Ovde nema izgovora. Neću da pričam o povredama, nego da kažem da nam je u večerašnjem meču potreban kolektiv, složen, borben i hrabar da se odupre snažnom protivniku. Bio sam deo reprezentacije koja je letos od Češke na Evropskom prvenstvu za mlade poražena 4:0. Češke igrače osim kao nesumnjive znalce doživljavam i kao prave ratnike. Za razliku od prve utakmice u kojoj smo bili bojažljivi i konfuzni, večeras moramo da uzvratimo Viktoriji istom merom. Prsa u prsa, pa kud puklo - pršti od želje prva violina Voše Mirko Ivanić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Uoči prvog susreta trener Vojvodine je imao mnogo problema sa povredama igrača, a i sada situacija nije najsjajnija. Ogroman problem će predstavljati neigranje bombardera Aleksandra Stanisavljevića čiji su prekidi pola gola, a koji ne može da igra zbog parnih kartona. Takođe lakših problema sa povredama imaju i Nino Pekarić, Radovan Pankov i Darko Puškarić, ali će svi stisnuti zube.

Nema sumnje da će "Karađorđe" biti i večeras ispunjen do poslednjeg mesta i ovaj tim Vojvodine to svakako zaslužuje bez obzira koji rezultat bio na kraju, ali je sigurno da će im podrška sa tribina uliti značajno samopouzdanje i biti dodatni motiv da pokažu šta znaju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Svi se nadamo da bi moglo da se ponovi nešto što smo imali prilike ne tako davno da vidimo od mlade reprezentacije Srbije koja je baš u Novom Sadu bila poražena u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo od Švedske 3:0, a onda u revanšu na severu Evrope pobedila čak 5:0, pa što ne bi i "lale" napravile sličnu stvar.

Utakmica na Karađorđu se igra od 20.30 uz direktan prenos na RTS 1.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renegejd

    27. avgust 2015 | 10:49

    Nema im sada kao protiv Samdorije,da dobiju taktiku i informacije od S Mihajlovica? Viktorija pobeđuje i u NSadu?

  • Maradona

    27. avgust 2015 | 10:05

    Moze,ali juce!Izgubice i veceras.U prvoj utakmici su trebali primiti 7 komada!

  • Scarecrow

    27. avgust 2015 | 12:40

    Njih je najvise pritisak pobedio u prosloj utakmici. Svi su previse ocekivali, a danas nema sta da se izgubi pa se nadam boljem rezultatu, a za prolaz ako Bog da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA