Pogledajte bilans Partizana sa nemačkim, španskim i holandskim klubovima! (VIDEO)

Partizan dosad nije igrao ni protiv jedne ekipe koje mu je žreb odredio za Ligu Evrope

  • 10

Fudbaleri Partizana našli su se, odlukom žreba, u grupi L Lige Evrope sa Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augsburgom. Ovo će biti prvi zvanični okršaj našeg šampiona sa pomenutim ekipama.

U 70 godina dugoj istoriji šampion Srbije se nije sastajao sa protivnicima iz grupe, ali je imao dosta okršaja sa ekipama koje dolaze iz njihovih zemalja.

>>>Partizan na Bilbao, AZ i Augzburg! Crveno-bela grupa koju crno-beli mogu da prođu

Nije Partizan imao mnogo uspeha u duelima sa ekipama iz Nemačke, Španije i Holandije.

Najmanje duela crno-beli su igrali protiv holandskih ekipa.

Partizan je odigrao 4 utakmice, a bilans je 2 pobede i 2 poraza. Poslednji holandski klub sa kojim je Partizan igrao bio je Groningen u kvalifikacijama za Kup UEFA 2006. godine. Crno-beli su poraženi u Holandiji sa 1:0 ali su u Beogradu slavili sa 4:2 i na taj način se plasirali u grupnu fazu.

Što se tiče učinka protiv špansih ekipa, skor je negativan ali ne toliko loš. Partizan je u tim duelima ostvario 3 pobede, 2 nerešene i 6 poraza. Poslednja španska ekipa s kojom se Partizan sastao bila je Sevilja koja je u gupnoj fazi UEFA kupa 2008. dobila našeg šampiona sa 3:0 na svom terenu.

Najlošiji skor fudbaleri Partizana imaju protiv Nemačkih ekipa. Ostvareni bilans je 3 pobede, 1 nerešena i 9 poraza. Poslednji tim iz Nemačke, igrom slučaja iz komšiluka Augzburga, sa kojim se Partizan sastao bio je Bajern 2002. godine. Bavarci su eliminisali crno-bele iz kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 6:1. Jedini gol za partizan u tom dvomeču postigao je Damir Čakar.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema_Predaje

    29. avgust 2015 | 11:24

    Koliko se ja secam, a secam se dobro. Poslednja ekipa iz Nemacke sa kojom je igrao Partizan je bio Stuttgart u kupu UEFA?

  • bivsa i zaboravlljena

    29. avgust 2015 | 12:37

    hajde prestanite vise porediti bivsi klub sa video kaseta sa danasnjim evropskim Partizanomkad bude zvezda dosla u situaciju da igra u evropi onda cemo o njoj,,ovako..ostavite je tamo u arhivi..kome ona vise treba,....bivse je bivse..

  • iks

    29. avgust 2015 | 11:15

    Poslednji tim iz nemacke nije bio bajern nego Stuttgart 2008 2:0 za stuttgart. Mario Gomez bio oba puta strelac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA