Najtužnija priča iz Pekinga: Posle osvojene medalje ide na transplantaciju bubrega! (FOTO)

Amerikanac će sa postolja morati na operacioni sto

  • 1

Amerikanac Aries Merit uspeo je da preskoči sve prepone u finalu trke na 110 metara sa preponama, ali sada mora da preskoči najvažniju prepreku u životu.

Olimpijski prvak i svetski rekorder zauzeo je treće mesto u finalu trke na 110 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Pekingu. Za zlato u Pekingu mu je nedostajalo šest stotinki, a za srebro samo jedna. Popeo se na postolje, ali će odmah po povratku u Sjedinjene Američke Države morati na transplantaciju bubrega.

>>>Pogledajte kako su Bolt i ekipa oduvali Amerikance! (VIDEO)

Naime, Meritu su lekari pre dve godine otkrili retki genetski poremećaj u radu bubrega, pa mu je sada rad ovih organa smanjen za 20 posto. Srećom po njega, nije morao da ide na dijalizu.

Bubreg će mu donirati starija sestra Latoja i ne postoje garancije da će posle operacije ponovo trčati velika takmičenja.

printskrin: youtube/IAAF Official printskrin: youtube/IAAF Official

- Ja sam ovde više iz psiholoških i mentalnih razloga. Nisam želeo da sedim kod kuće i pitam se kako će se sve završiti - rekao je 30-godišnji Merit, svestan da bi mu finale u Pekingu moglo biti poslednje u karijeri.

- Ko zna, možda je ovo zadnje Svetsko prvenstvo za mene ako operacija ne prođe dobro. Ali sama činjenica da sam stigao ovde pokazuje da sam borac i da se neću predati. Ova bronzana medalja znači više od olimpijskog zlata."

>>>Rus šokirao sve i pobedio u trci na 110 metara s preponama! (VIDEO)

Zlatnu medalju osvoji je Rus Sergej Šubenkov koji je postavio nacionalni rekord Rusije sa 12.98. On je rekao da pre trke nije znao za zdravstveno stanje Merita i da je neverovatno to što je uprkos svemu uspeo da osvoji medalju.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    30. avgust 2015 | 16:12

    Neka mu je sa srecom i ovu borbu najvazniju da dobije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA